d’ocupació prevista durant el mes de juliol, destaquem el següent: A la zona de Girona i Radial es preveu una ocupació del 45% i 50%, i s’ha de tenir en compte que la major part dels hotels es troben situats a Girona ciutat on generalment les reserves s’efectuen d’un dia per l’altre. Pel que fa a les zones costaneres: a la comarca de l’Alt Empordà es preveu una ocupació del 55% i 60%, a la Costa Brava Centre del 75% i 80% i a la Selva Marítima del 85% i 90%.
A les zones d’interior, tant a la comarca de la Garrotxa com a la del Ripollès es preveu una ocupació del 40% i 45% i a la zona de la Selva Interior entre el 35% i 40%.
Respecte a la zona de muntanya de la Cerdanya, la previsió d’ocupació a dia d’avui és incerta perquè la major part de les reserves s’efectuen per grups que prefereixen esperar fins a l’últim instant per tenir un mínim de persones, abans que anullar la reserva. En general a tota la província de Girona, la segona quinzena de juliol serà la que hi haurà més ocupació.
Estada
Segons l’estadística de la previsió d’ocupació es preveu que la mitjana de pernoctacions oscillin entre 2 i 3 nits, i en alguns casos fins a 4 nits. Fet que mostra que en els últims 10 anys el nombre d’estades ha disminuït en un 70%, respecte els 10 i 15 dies de mitjana de llavors.
Destaquem que el preu mig dels allotjaments de les comarques gironines durant el mes de juliol es trobarà en 67 euros per persona i nit, sense deixar de banda les particularitats i diferències entre els diversos establiments.
Perfil del turista
El perfil del turista esperat són parelles entre 35 i 45 anys i famílies amb nens, de nacionalitats majoritàriament francesa amb un 30%, catalana i espanyola amb un 25%. Entre aquests el 15% són catalans provinents de Barcelona ciutat i rodalies i el 10% de la resta de l’estat espanyol.
La resta dels turistes seran russos i dels països de l’est que s’allotjaran majoritàriament a la Costa Brava i en concret a la zona de la Selva Marítima, seguit d’alemanys, belgues, holandesos i anglesos.
Segons els tour operadors, pel que fa els turistes de nacionalitat russa i dels països de l’est, es preveu que durant la temporada d’estiu hi hagi un increment entre el 40% i el 60% a la província de Girona.
Preus més barats
Respecte a l’estadística d’ocupació que elaborem entre els nostres associats, a la pregunta de quina és la previsió d’ingressos per a aquest mes de juliol, el 53% dels enquestats responen que n’obtindran menys que l’any 2011, un 40% igual i només un 7% creuen que més.
Els preus del mes de juliol d’aquest any seran entre un 10% i un 15% més barats que el 2011. Degut a que els hotelers han hagut d’acotar-los per tal d’adaptar-se a la situació econòmica de crisi actual, tal i com amb els costos fixos. A més la tendència és dur a terme promocions i descomptes per atraure a més clients. A dia d’avui la previsió d’ocupació per aquest mes de juliol es troba entre un 5%
i un 10% més baixa que el 2011.
Sobre la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona
La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona està formada per deu associacions comarcals i locals: Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Associació d’Hostaleria de Girona i Radial, Associació d’Hostaleria de Blanes, Associació d’Hostaleria de la Selva, Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Associació d’Hostaleria del Ripollès, Associació de Bars i Restaurants de la Cerdanya, i l’Associació d’Hotels i Càmpings de
Cerdanya.
Les deu associacions tenen associats: hotels, hostals, càmpings, restaurants, bars, cafeteries, sales de festa, entre altres. La Federació compta avui amb més de 1.500 empreses federades.