Arbúcies ha acollit durant aquest cap de setmana la tercera edició de la Fira Terra de Bruixes i Bandolers. Aquesta iniciativa, que ja ha arribat a la seva tercera edició, ha estat un èxit de públic vingut d’arreu, especialment de comarques gironines i de Barcelona.
La Fira s’emmarca dins el calendari de les activitats previstes per l’Associació Boscos de Bruixes i Bandolers. Es tracta d’un projecte desenvolupat pels municipis d’Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Olost i Sant Feliu Sasserra, que han dut a terme actuacions per bastir una nova marca turística.
El seu objectiu és posar en valor els recursos culturals i naturals dels territoris del Montseny, les Guilleries i el Lluçanès per reivindicar d’aquesta manera el seu potencial turístic. Les novetats que s’han presentat a la Fira Terra de Bruixes i Bandolers han estat molt ben acceptades i, des de l’organització, es considera l’esdeveniment plenament consolidat en aquesta tercera edició.
En aquest aspecte, fruit de la col•laboració entre els municipis esmentats, cal destacar la representació de l’Aquelarre que van fer les bruixes de Sant Feliu Sasserra. Aquesta nova pràctica de col•laboració entre els municipis pretén donar a conèixer més encara més les identitats dels cinc pobles que formen part del projecte. El taller per als més petits sobre com es fabricava la pólvora, o bé els conta contes de bandolers, han estat les activitats que han aplegat més gent durant els darrers dos dies als carrers d’Arbúcies.
La propera, l’Embruix de Sant Hilari al mes de juny
El municipi de Sant Hilari Sacalm acollirà el proper mes de juny una nova edició de la Fira de l’Embruix, una activitat adreçada a tots els públics que, com el seu nom indica, està dedicada a les bruixes i bruixots que dominaven i dominen les muntanyes de les Guilleries. La Fira està previst que se celebri el cap de setmana del 28 i 29 de juny.
Boscos de Bruixes i Bandolers, secrets d’un passat de llegenda
La marca turística Boscos de Bruixes i Bandolers neix de l’acord entre cinc petits municipis de la Catalunya interior, a les comarques de la Selva, Osona i el Bages: Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Olost i Sant Feliu Sasserra. El seu objectiu és la dinamització turística d’una zona de gran riquesa patrimonial a través d’una proposta de turisme sostenible i de qualitat, i s’ha dut a terme gràcies al suport econòmic de Turespaña i la Generalitat de Catalunya.
Tal com indica el seu nom, l’oferta turística Boscos de Bruixes i Bandolers s’estructura sobre la base dels fenòmens de la bruixeria i el bandolerisme, que varen tenir especial incidència durant els segles XVI i XVII a la zona on s’ubiquen els municipis d’Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Olost i Sant Feliu Sasserra: els massissos del Montseny i les Guilleries, així com la comarca natural del Lluçanès.