Manifest en defensa dels ensenyaments tecnològics a l’ESO, al batxillerat i a la Formació Professional

Els sotasignats, professionals i entitats gironines relacionades amb el món educatiu i empresarial, reunits a Girona amb l’objectiu de debatre sobre la crisi dels ensenyaments tecnològics a l’Educació Secundària Obligatòria i al batxillerat, han acordat redactar el següent manifest per donar-ne coneixement a les autoritats educatives i al públic en general:

1. Proposem que la tecnologia sigui obligatòria per a tot l’alumnat a 4t d’ESO i no una optativa, per poder mostrar aspectes tecnològics abans que els alumnes facin la primera tria un cop acabada l’ESO. Així es despertarien més vocacions tecnològiques dirigides tant a la Formació Professional com al batxillerat.

2. Pensem que l’estimulació de l’alumnat per estudiar una enginyeria o una arquitectura ha de passar pel fet de cuidar els estudis que hi aboquen i no per afavorir bypassos que en faciliten l’accés, però que no preparen per allò que es vol estudiar a la universitat. En aquest sentit demanem que les ponderacions de les matèries  tecnològiques per accedir a la universitat sigui màxim per accedir als estudis afins: enginyeries i arquitectura.


Taula d’Enginyeria de les Comarques Gironines

Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Girona; demarcació de Girona del Col·legi d’Enginyers

Industrials de Catalunya; delegació de Girona del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports

de Catalunya; demarcació de Girona del Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles de Catalunya

Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya

Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona

Cambra de Comerç de Girona

Grup de tecnologia de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Girona