Salvador Illa pren possessió com a President de la Generalitat

El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha pres possessió aquest matí del càrrec de President de la Generalitat. Durant l’acte ha manifestat que «el meu principal objectiu és governar per a tothom», afegint que el principal neguit és «que tothom s’hi senti representat».

Estem a WHASTAPP. Clica en aquest enllaç per seguir-nos i activa les notificacions 

En aquesta mateixa línia, el cap de l’Executiu ha afirmat que assumeix la presidència «il·lusionat i honorat per aquesta responsabilitat, però també amb humilitat de qui vol ser, a partir d’avui, el primer servidor públic de Catalunya». En aquest sentit, Illa ha expressat la seva voluntat «de no perdre la proximitat, el contacte, el tracte de les persones».

El president Illa ha subratllat que els eixos principals de la seva presidència «seran els d’unir i servir. Unir respectant la diversitat i la pluralitat del poble de Catalunya» i «servir, desplegant polítiques públiques que cohesionen socialment i territorialment la nostra estimada Catalunya», ha afegit.

Illa ha iniciat el seu discurs agraint la «tenacitat del Molt Honorable President Josep Tarradellas» així com als presidents que l’han precedit «per haver servit Catalunya des de les seves conviccions i els seus ideals».

El president ha destacat que «Catalunya és terra d’acollida, ho ha estat sempre i ho seguirà sent», afegint que «la nostra voluntat de ser és també una voluntat de conviure». El cap del Govern ha assenyalat que la «defensa de la nostra llengua, la nostra cultura i de la nostra terra no és mai ni contra ningú ni per perjudicar ningú».

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha tingut unes paraules per al seu predecessor, el president Pere Aragonès, a qui ha agraït «un traspàs de responsabilitats exemplar, per exhaustiu i respectuós», destacant que els mandats, estan «sempre subordinat a la permanència de la institució».

Illa ha tingut unes paraules d’agraïment cap als veïns i veïnes de la Roca del Vallès, el seu municipi natal així com per a la seva família, esposa, filla, pares i germans i les autoritats presents al Saló Sant Jordi.

El president ha finalitzat la seva intervenció fent menció a Tucídides, a la seva oració fúnebre de Pèricles, definint democràcia com a «un sistema polític basat en el fet que, si bé no tothom és capaç de governar, tothom és capaç de judicar la feina dels governants».

Estem a TELEGRAM. Clica aquí t.me/blanesaldia i segueix-nos

Acte de presa de possessió

L’acte s’ha celebrat aquest matí al Saló Sant Jordi al Palau de la Generalitat, davant de més d’un centenar d’assistents, entre els quals es trobaven el president del Parlament, Josep Rull; els presidents de la Generalitat, Quim Torra; Artur Mas, Josep Montilla i Jordi Pujol i també representants dels grups parlamentaris.

Han assistit a l’acte, la vicepresidenta primera i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero Cuadrado, el ministre de la Presidència, Justícia i Relació amb les Corts, Félix Bolaños Garcia, el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu i Boher, el ministre de Cultura, Ernest Urtasun Domènech, la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant Ripoll, el delegat del Govern de l’Estat a Catalunya, Carlos Prieto, el secretari d’Estat de Política Territorial, Arcadi España García i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

El cap del Govern ha arribat al Palau de la Generalitat, on ha passat revista a la formació de gala del cos de Mossos d’Esquadra, que en aquesta ocasió no portava armes llargues i seguidament ha fet una salutació amb el president Aragonès i s’han dirigit al despatx.

L’acte de presa de possessió s’ha iniciat amb la lectura del decret de nomenament per part del president del Parlament i tot seguit, Salvador Illa ha promès el càrrec. A continuació, el president Aragonès ha imposat la medalla al president Illa, qui ha pronunciat unes paraules. En acabar s’ha sentit l’Himne Nacional de Catalunya.

Fotos: Generalitat de Catalunya