Els models meteorològics indiquen el reforçament d’un anticicló ubicat a l’oest de les Illes Britàniques que, juntament amb l’aprofundiment d’una depressió situada als països escandinaus, afavorirà l’arribada d’una massa d’aire molt fred procedent de l’àrtic que afectarà bona part d’Europa. Aquesta configuració es pot veure a les següents imatges de pressió en superfície i de temperatura a 850 hPa (uns 1500 metres d’alçada), corresponents a dimecres 7 d’abril.
També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos: t.me/blanesaldia
Tot i que la davallada tèrmica s’iniciarà dimarts, les matinades més fredes seran les de dimecres i dijous. En alguns punts de l’interior és probable que es produeixin glaçades febles, amb valors mínims que oscil·laran entre els -2 i 3 ºC. Aquest fenomen serà més probable a les valls del Pirineu i del Prepirineu on, de manera local, fins i tot es podrà arribar a valors propers als -5 ºC.
A la depressió Central i al prelitoral les glaçades seran més puntuals, i la seva distribució dependrà de la nuvolositat present i de la intensitat del vent que bufi. Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que la temperatura es recuperarà a partir de divendres.
Per altra banda, al llarg de dimarts també són probables alguns ruixats a la meitat est del territori. Seran dispersos i s’acumularan quantitats minses de precipitació. Amb l’entrada d’aire fred, la cota de neu baixarà i s’acabarà situant al voltant dels 1000 metres.
Un altre factor a tenir en compte serà l’alteració marítima a la Costa Brava. L’entrada de la tramuntana forta provocarà que les onades puguin superar els 2,5 metres d’alçada, sobretot al nord del cap de Creus i del cap de Begur.
Davant la incertesa observada en els models meteorològics es recomana seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció.