Agents dels Mossos d’Esquadra de Girona han detingut a un grup de set persones com a presumptes autors de vuit robatoris amb força a diferents localitats del Gironès, La Selva i del Vallès Oriental. Els seus principals objectius eren empreses desballestament i el robatori de material de coure d’estacions transformadores. A tots els detinguts se’ls imputa també el delicte de pertinença a grup criminal per a la comissió dels esmentats robatoris amb força.
La investigació es va iniciar el passat més de maig quan Mossos d’Esquadra va rebre diverses denuncies per robatoris de material de coure a diferents estacions transformadores de Girona. Aquests robatoris van causar greus perjudicis, estimats en més de 150.000 euros. La setmana passada fruit de la investigació els mossos van detenir els membres d’un grup criminal dedicat a realitzar robatoris amb força:
– Bobirica S de 32 anys, veí de Barcelona i nacionalitat romanesa
– Victorel I de 28 anys, veí de Barcelona i nacionalitat romanesa
– Gheorghe P de 42 anys, veí de Barcelona i nacionalitat romanesa
– Costin Florin I de 29 anys, veí de Barcelona i nacionalitat romanesa
– Corneliu G de 38 anys, veí de Barcelona i nacionalitat romanesa
– Babalic F de 29 anys, veí de Barcelona i nacionalitat romanesa
– Titu O de 35 anys, veí de Barcelona i nacionalitat romanesa
Els investigadors tenen identificades tres persones més i no descarten la seva detenció properament.
El grup sempre actuava de la mateixa forma. Primer realitzaven una inspecció prèvia de les instal·lacions objecte del robatori, aquesta tasca la feia només una part del grup en un únic vehicle i sense eines per tal de no aixecar sospites si eren aturats per la policia. El mateix dia o dies més tard tot el grup es desplaçava en dos cotxes fins l’objectiu, els dos conductors portaven a la totalitat dels membres dels grups i els deixaven a prop de les empreses a assaltar, i posteriorment retornaven als seus domicilis, amb aquesta maniobra pretenien confondre als investigadors que al detectar els vehicles als barris de residència podien arribar a pensar que no es trobaven delinquint. La resta de membres un cop a les instal·lacions sostreien el material de coure i posteriorment l’amagaven amb les eines fetes servir a zones boscoses properes. Cal esmentar que sempre triaven empreses o instal·lacions properes a boscos o poc urbanitzades. Dies després els conductors acompanyats per algú altre anaven a recollir les eines i els objectes sostrets. Amb aquest mètode van aconseguir sostreure material per valor de 40.000 euros.
Els investigadors van poder provar que cada un dels membres realitzava una funció diferent dintre del grup i que cap dels integrants tenia una activitat legal remunerada, de manera que els ingressos per viure provenien de les activitats delictives que realitzaven de forma conjunta i concertada.