Les 5.627 persones usuàries del Servei Local de Teleassistència Domiciliària de la Diputació de Girona rebran, en els propers dies, una visita o una trucada telefònica del personal tècnic del Servei, que els assessorarà per prevenir els símptomes de les al·lèrgies i els indicarà en quins casos cal que vagin al metge. També es lliurarà a les persones usuàries uns fullets informatius.
Entre les recomanacions per prevenir els símptomes de les al·lèrgies es fa referència al fet de ventilar la casa a primera hora del dia o a la nit, utilitzar humidificadors i condicionadors d’aire amb filtre antipol·len per renovar l’aire. Tambés es frecomana no viatjar amb cotxe amb les finestres abaixades; assegurar-se d’instal·lar un filtre antipol·len als accessos d’aire condicionat; evitar de sortir al carrer durant les primeres hores del matí i cap al vespre (ja que són els períodes de més pol·linització del dia), i dutxar-se i rentar-se els cabells i la roba cada dia, ja que, encara que no s’apreciï a simple vista, és probable que s’hi duguin quantitats importants de pol·len.
Pel que fa a les visites al metge, s’aconsella que es facin en cas de tenir picor al nas o als ulls, mucositat i congestió nasal o tos, fer xiulets en respirar o notar cansament després d’haver fet exercici moderat, ofec, envermelliment, llagrimeig o molèsties causades per la llum.
Aquestes visites i trucades formen part de la campanya preventiva contra les al·lèrgies primaverals que duu a terme el Servei Local de Teleassistència de la Diputació, la qual se suma a les altres campanyes que la Diputació duu a terme anualment: la d’abans de l’estiu (amb consells en relació amb la calor), la d’abans de l’hivern (amb consells relacionats amb el fred) i la de la tardor, que es duu a terme o no en funció de la virulència que tingui el virus de la grip.
El Servei arriba ja a 5.627 persones
La xifra d’usuaris del Servei Local de Teleassistència no ha deixat de créixer des que es va crear el Servei, l’any 2008. Es tracta d’un model d’èxit que s’ofereix a dos-cents deu municipis de la demarcació de Girona per mitjà dels serveis socials de cada ajuntament, i dóna cobertura al 5,15 % de les persones més grans de seixanta-cinc anys de les comarques gironines.