Les plaques solars de la piscina de Tossa fan estalviar 3.000 € a l’Ajuntament aquest estiu

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tossa informa que quatre mesos després de la col·locació de 240 plaques solars a la piscina municipal, la reducció del consum d’energia elèctrica provinent de la xarxa és del 55%.

Estem a WHASTAPP. Clica en aquest enllaç per seguir-nos i activa les notificacions 

Aixó comporta una reducció en la factura mensual mitjana de 2.974,36 entre els mesos de juny i setembre respecte del mateix periode dels últims sis anys.

D’altra banda, aquest any 2024 s’ha arribat a amortitzar la instal·lació dels 50 mòduls fotovoltaics d’autoconsum que es va implantar en el Centre d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Ignasi Melé i Farré a finals d’agost de 2020. Des de l’amortització, l’estalvi econòmic estimat és d’aproximadament 5.000€.

En la mateixa línia, la substitució parcial de l’enllumenat de l’Avinguda Catalunya ha suposat un estalvi energètic de més del 25% respecte la mitjana dels darrers 6 anys.

I és que aquest projecte s’emmarca en els compromisos adquirits per l’ajuntament per la utilització d’energies renovables, la millora en l’eficiència energètica i la reducció d’emissions de CO2 iniciada amb l’adhesió l’any 2012 al Pacte d’Alcaldes per l’Energia Sostenible (PAES); i, seguidament, amb l’aprovació del Pla d’Acció pel l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC).

Estem a TELEGRAM. Clica aquí t.me/blanesaldia i segueix-nos

La regidora de Medi Ambient, Imma Colom, afirma «estar satisfeta per haver implementat mesures que permetin l’estalvi energètic» i afegeix que «en definitiva, es tracta d’un pla d’estalvi avançant en la racionalització de l’ús d’energia, i en la reducció d’emissions de diòxid de carboni i gasos que contribueixen al canvi climàtic». Colom conclou que l’Ajuntament continuarà treballant estalviar energia.