Finalitza a Lloret de Mar la reparació del passeig marítim de Fenals

Ahirt al matí l’Ajuntament de Lloret de Mar va recepcionar les obres del passeig de Fenals. I des d’avui, 14 d’agost, es torna a obrir el tram sud-oest del passeig marítim, que s’havia mantingut tancat per motius de seguretat durant l’execució de les obres.

Estem a TELEGRAM. Clica aquí t.me/blanesaldia i segueix-nos

La zona de garbí, que va quedar molt afectada pels temporals del passat mes de març, ha comptat amb els treballs de reparació del Departament de Territori, amb una inversió d’uns 1’6 milions d’euros.

Les actuacions més destacades, com la reconstrucció de 300 metres lineals del mur de contenció, la construcció d’escullera de protecció i la reposició dels serveis públics afectats com el clavegueram i l’aigua potable, ja estan enllestides. Queda pendent, encara, el muntatge i la posada en funcionament de l’enllumenat, així com l’adaptació i la col·locació de les escales d’accés a la platja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Recordem que el passeig de Fenals va quedar malmès a causa dels temporals Mònica i Nelson, del passat mes de març, que van provocar danys importants en el tram sud-oest: l’esfondrament d’un tram de més de 100 metres, l’afectació dels trams adjacents i el trencament de cables i canonades. Tot plegat, suposava un risc per a la seguretat de les persones, motiu pel qual l’Ajuntament va delimitar la zona i va prohibir el pas.

El passat mes d’abril, la Generalitat va aprovar la declaració d’emergència de l’obra, fet que va permetre encarregar la licitació i l’adjudicació dels treballs a Infraestructures.cat. Les obres realitzades permetran tornar a disposar del passeig marítim de Fenals obert en la seva totalitat, a disposició de banyistes i vianants, en una zona de molta afluència.

Estem a WHASTAPP. Clica en aquest enllaç per seguir-nos i activa les notificacions 

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas ha assenyalat que «la platja de Fenals i el passeig marítim són un dels principals atractius turístics de la ciutat i és una gran notícia recuperar l’estat de normalitat en una època de màxima afluència».

I ha remarcat que «a més a Punta Garbí hem ampliat i fet més accessible la pasarel.la a la platja per així facilitar l’accés als veïns i veïnes i visitants de Lloret que tenen mobilitat reduïda».

Per la seva part, el regidor d’Obra Pública, Joan Escalona, ha destacat que «era molt important poder recuperar el passeig de Fenals en aquesta època de l’any i, tot i queden petits de detalls, les actuacions més destacades ja estan enllestides».

Fotos: Ajuntament de Lloret de Mar