Cadascun dels horts −on s’hi planta verdura de temporada− té 50 metres quadrats. Tota la collita que en surt, es destina a consum propi. Aquest és un dels requeriments de la iniciativa, així com practicar el cultiu ecològic.
En paraules de Josep Valls, regidor de Serveis Públics, «ha acabat un primer cicle dels horts urbans de Lloret de Mar. Després de quatre anys a ple rendiment, amb un èxit sense precedents entre els usuaris s’ha complert la finalitat d’aquest projecte pilot, que vol recuperar l’essència de l’agricultura i fomentar les relacions socials entre les persones usuàries. Aquest èxit queda reflectit en les més de cent vint sol·licituds per accedir a aquest horts, a banda de la gent que els té ocupats».
Tant els usuaris actuals com els nous sol·licitants tenen igualtat de condicions a l’hora d’optar a la gestió d’un dels horts urbans. En relació a les clàusules del concurs, es presenten alguns canvis: el cànon passa dels 60 als 120 euros anuals, el que significa
10 euros mensuals; la concessió serà directament per a quatre anys.
Per poder participar serà necessari abonar una taxa de 43 euros d’acord amb el que preveuen les ordenances fiscals i s’han modificat alguns requisits per a l’adjudicació com estar empadronat a Lloret, ser jubilat i tenir més de 65 anys, tenir alguna discapacitat psíquica o física en funció del grau de reconegut, incapacitat laboral, tenir familiar dependent, ser família nombrosa o estar a l’atur entre d’altres.
El termini per presentar la documentació i poder demanar un dels horts urbans de Can Ribalaigua és obert des d’aquest dilluns. Les persones interessades es poden adreçar a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana fins al 9 de maig per recollir i presentar la documentació.
La previsió és fer el canvi d’usuaris a mitjan octubre, quan s’hauran recollit les verdures que hi ha actualment plantades. En cas que l’adjudicatari sigui el mateix, no cal que canviï de parcel·la.