Lloret de Mar és la quarta població gironina amb més habitants, per darrere de Girona, Figueres i Blanes. Ara mateix, hi ha a la vila 38.147 persones censades, de les quals el 51% són homes (19.555 persones) i el 49% dones (18.592 persones).
La regidoria de Serveis Centrals, Lluïsa Baltrons, ha recordat l’evolució del municipi en els últims anys: “Lloret va veure duplicada la població en disset anys: el gener del 2000 la població era de 20.045 habitants censats, mentre que a meitats de desembre del 2017 compten amb 38.147; no obstant, després de la crisi econòmica generalitzada moltes persones han tornat al seu lloc d’origen o han emigrat a altres llocs per buscar noves oportunitats i la població ha anat disminuint“.
Una característica que cal tenir en compte és l’alta densitat de població que hi ha al municipi. Pel que fa a les nacionalitats, Lloret té una casuística peculiar: el 42% ha nascut a Catalunya, el 21% a Espanya i el 37% restant és d’origen estranger.
Els col·lectius de fora més nombrosos són, per aquest ordre, Rússia, Romania, Índia, Marroc, Bulgària i Itàlia.
En altres paraules, un de cada tres residents a Lloret és d’origen estranger. La vila reuneix en l’actualitat fins a 90 nacionalitats diferents.
Per edats, la franja més nombrosa és la que va dels 35 als 44 anys, que representa el 20% de lloretencs. Mentre que els més joves, de 0 a 9 anys, no arriben al 10%. Tal com passa en el conjunt de Catalunya, la població cada vegada s’envelleix més (la natalitat es redueix i l’esperança de vida creix: en homes és de 80’5 anys i en dones, 86). Això afecta a les polítiques de Benestar.
Text: Nova Ràdio Lloret