La moció va prosperar ja que només hi van votar en contra els representants comarcals del PP i el PSC. En la moció aprovada pel ple s’exposa que l’ens comarcal expressa la voluntat de concórrer a l’assemblea que elabori els estatuts que han de regir el funcionament de l’Associació. Així mateix, l’acord designa al president, Robert Fauria, com a representant del Consell Comarcal en l’Associació a constituir, i quan aquest no hi pugui assistir podrà delegar mitjançant resolució expressa aquesta representació en un conseller.
D’aquesta manera, el Consell Comarcal de la Selva s’uneix a l’Ajuntament de Vic també a la decisió que es va prendre en el ple del 12 de setembre amb l’aprovació d’una moció per posar en marxa l’Associació de Municipis per la Independència té com a objectiu defensar l’assoliment dels drets nacionals de Catalunya i promoure l’exercici del dret a decidir. L’objectiu d’aquesta associació es enfortir les iniciatives promogudes per la societat civil com ara les consultes per la independència però aquest cop des de les institucions, cosa que no s’ha fet fins a dia d’avui.
Tal com ha dit el president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, aquesta decisió presa pel consistori vigatà es fruït de la conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional en relació a l’Estat d’Autonomia de Catalunya. Per el president del Consell Comarcal de la Selva, no és gens estrany que aquesta modificació de continguts que retallaven l’àmbit d’autonomia del nostre país provoqués que sorgís un moviment entre els municipis de Catalunya que va comportar la declaració de municipis moralment «exclosos» de la Constitució Espanyola, recollint d’aquesta manera el sentit de la manifestació sobiranista del 10 de juliol de 2010.
El Consell selvatà és el segon de Girona en dir el sí al dret a decidir després de l’ens comarcal del Baix Empordà.