Un grup de joves de la vila estan reconvertint l’antic escorxador municipal en un rocòdrom per tal de gaudir de la seva afició per l’escalada en un espai de trobada.
Aquesta iniciativa, en què la societat tira endavant un projecte social i col•lectiu, no és la primera vegada que es dur a terme a Arbúcies, ja que fa dos anys es va inaugurar l’skate park, que també es va construir amb l’esforç i la voluntat d’un grup de pares, mares i joves aficionats al monopatí.
El teixit associatiu d’Arbúcies és ben viu i ho demostra aquest grup de joves aficionat a l’escalada que, amb el suport de l’Ajuntament, estan reconvertint i rehabilitant l’antic escorxador municipal en un rocòdrom. Segons explica el regidor d’Esports, Àngel Cabrero, des del Consistori se’ls hi ha facilitat el material necessari per a les obres i els mateixos joves s’estan encarregant de la rehabilitació, des de pintar l’exterior i l’interior del recinte, com tota la instal•lació de la zona d’escalada.
En aquest sentit, Cabrero es mostra satisfet de poder atendre la demanda d’aquest grup de joves i, a la vegada assenyala que «hem recuperat un espai en desús que teníem per fer-hi un nou equipament i, així evitem fer noves construccions».
«Des de l’Ajuntament treballem amb la complicitat de les entitats d’Arbúcies i el teixit associatiu de la vila» assegura Cabrero i, d’aquesta manera «es poden tirar endavant nous projectes, malgrat l’Ajuntament no estigui passant per la millor situació econòmica». A més, a part del suport del Consistori, aquest col•lectiu també ha trobat la col•laboració dels Bombers Voluntaris d’Arbúcies, que han cedit part de l’equipament que tenen a les instal•lacions del parc, com les preses, per posar-les al nou rocòdrom que també utilitzaran una vegada inaugurat.
Aquest espai feia 10 anys que es trobava en desús, des que es va deixar d’utilitzar com a escorxador. Fins ara, l’Ajuntament l’havia utilitzat com a magatzem, però amb la instal•lació del nou rocòdrom es dóna vida i una major utilitat a un espai municipal. Així com també se satisfà una demanda social, com ja va passar amb la construcció de l’skate park, en què ja es va demostrar la importància de la participació ciutadana i la seva implicació per a un objectiu comú i en què es va permetre passar dels 85.000 euros inicials que costava el projecte als 27.000 euros que va acabar costant.