Els alcaldes de la comarca de la Selva van visitar el passat dimarts 8 d’octubre el Centre de Tractament de Residus de Lloret de Mar. En aquest nou centre de tractament de residus, que està previst que comenci a funcionar en període de proves el mes de novembre, es tractarà inicialment la brossa de les poblacions de la comarca de la Selva.
A partir del mes de gener, es preveu que la planta incorpori els municipis del Gironès i el Baix Empordà i funcioni al 100%. La planta, que es va finalitzar fa aproximadament uns deu mesos, ha tingut un cost de 41 milions d’euros i té una capacitat de 110.000 tones a l’any.
En el transcurs de la roda de premsa que es va fer al mateix CTR (Centre de Tractament de Residus) -després de la visita dels alcaldes selvatans- tant el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, com l’alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, van manifestar que la planta serà rendible quan funcioni a ple rendimenti ja que amb els municipis de la Selva no és suficient durant la temporada baixa de l’activitat tursística.
En aquest sentit, Codina va assenyalar: «Aquest equipament es va projectar amb un entorn on la crisi no existia i en el qual es preveia un creixement del volum de brossa. Amb tot, tal com va continuar, això no ha estat així i això fa que aquest centre necessiti altres comarques com la del Gironès i el Baix Empordà perquè funcioni a ple rendiment». Tot i que el conveni amb el Consell Comarcal del Gironès i el del Baix Empordà no està signat, Salvador Balliu va assegurar que «en les darreres setmanes han mantingut moltes reunions i les converses estan molt avançades».
Per això, va continuar, s’espera que en els propers dies se signi el conveni amb els consells comarcals del Gironès i el Baix Empordà. D’aquesta manera, la planta funcionarà al 100% i serà rendible. Balliu també va explicar que per aconseguir que aquestes poblacions portin la brossa a Lloret de Mar el conveni inclourà una bonificació que els repercutirà en el cost del transport.
Respecte a la decisió presa per part dels municipis selvatans de portar els residus a Lloret, el president de l’ens comarcal va explicar que la decisió es va prendre després que Lloret decidís portar la seva matèria orgànica a la planta de Santa Coloma.