El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, el conseller de Serveis a la Ciutadania, Joan Garriga; la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Anna Prior, l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga i el de Sant Feliu de Buixalleu, Josep Roquet, van visitar el divendres 26 de juliol el camp de treball del castell de Montsoriu. A la visita també hi varen participar els arqueòlegs Jordi Tura i Quim Mateu, del Museu La Gabella d’Arbúcies i Narcís Vicens, tècnic de la Diputació de Girona.
Els 25 joves, que han participat durant 15 deies, van valorar positivament l’experiència i, de fet, algun d’ells ja va avançar que tenia la intenció de repetir-la. Entre els joves, un noi arquitecte mexicà va assegurar que li havia fet molta il•lusió participar en aquest camp de treball durant dues setmanes en un castell medieval.
D’altra banda, els joves també van valorar les sortides que han fet, que els han permès poder conèixer una mica més el territori, com ara la que van fer un dia a la població selvatana de Tossa de Mar, on es van poder banyar.
Tot i la calor que han passat durant aquests dies, els participants al camp de treball han agraït la bona organització que hi ha hagut. En aquest sentit, han destacat els serveis que tenien, com les dutxes, lavabos, cuina, lliteres… així com Internet.
Les directores tècniques d’aquest 21è camp de treball al castell de Montsoriu han estat les arqueòlogues Sandra Pujades i Gemma Font. D’altra banda, Berta Quintana ha estat la responsable del consell de Jovent en la part organitzativa general de l’estada.
En el transcurs de la visita, els representants polítics també van visitar el castell i van parlar amb els participants al camp, que els van explicar com havia estat la seva estada i la feina que havien realitzat durant les dues setmanes. Així, tal com varen explicar, la seva feina va consistir principalment a recuperar els nivells originals d’unes estances situades al sector est del castell de Montsoriu després de rebaixar un metre el nivell original.
Un dels camps de treball més antics del nostre país
En aquest camp de treball els joves han treballat en l’excavació d’unes estances de prop de 50 metres quadrats a la zona est del castell de Montsoriu, al costat del pati d’armes.
Aquesta era la 21a edició d’aquest camp de treball d’arqueologia, un dels més antics del nostre país, que es celebra des de l’any 1993. En l’edició d’enguany hi han participat joves provinents de Bèlgica, Canadà, Corea, Japó, Bielorrússia, Txèquia, França, Itàlia i Rússia, entre altres.
El camp de treball ha estat organitzat pel Consell de Joventut d’Arbúcies i ha comptat amb la direcció arqueològica dels tècnics del Museu Etnològic del Montseny i amb el suport del Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva.