El Govern ha aprovat al Consell de Ministres una nova pujada del salari mínim interprofessional (SMI) del 5%, que el situarà en 1.134 euros bruts mensuals, en 14 pagues, amb efecte retroactiu des de l’1 de gener.
Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos: t.me/blanesaldia
L’aprovació es produeix després de l’acord a què es va arribar amb les organitzacions sindicals UGT i Comissions Obreres a la Mesa de Diàleg Social. El diputat gironí Marc Lamuà ha valorat molt positivament la mesura que «permet consolidar els increments que s’han produït els darrers anys amb el govern progressista».
Amb aquesta pujada es dona compliment a un compromís inclòs en el programa electoral dels socialistes i a l’Acord de Coalició, segons el qual s’augmentaria l’SMI fins a assolir el 60% del salari mitjà a Espanya, tal com estableix la Carta Social Europea. «Els socialistes, per tant, tornen a complir amb la ciutadania» ha afirmat la també diputada socialista, Blanca Cercas.
El 2018, quan el PSOE va arribar al Govern, l’SMI era de 735,90 euros. Això implica que aquests anys l’increment ha estat de 398 euros, fet que suposa un augment del 54%.
S’estima que la pujada del salari mínim beneficiarà 2,5 milions de persones treballadores, especialment dones i joves, i els sectors d’activitat més beneficiats són el del camp i el sector serveis.
«A Girona aquesta mesura afectarà a més de 26.000 gironins que veuran que a partir d’aquest mes, i amb efecte retroactiu, el seu salari s’incrementa en un 5% més” ha conclòs la senadora socialista, Consol Cantenys.
Complementàriament, el Govern també ha aprovat en Consell de Ministres un Reial Decret pel qual es modifica el Reglament de l’IRPF en matèria de retencions i ingressos a compte, amb l’objectiu que les persones que cobrin aquest sou no suportin retencions de l’impost en la seva nòmina.