En el curs que s’ha iniciat a Caldes de Malavella hi participen un total de 10 joves que han passat un procés de selecció prèvia per optar a la formació d’Operacions bàsiques de restaurant i bar.
Aquesta formació consta d’un total de 210 hores en l’àmbit de l’hostaleria i inclou els següents continguts: idiomes per la restauració, protocol i atenció al client, i formació professionalitzadora en l’ofici de cambrer i cambrera. Aquest formació, que s’allargarà fins el 14 d’abril, comptarà amb la col•laboració del Balneari Vichy Catalan, que cedeix les seves instal·lacions per a la formació pràctica dels alumnes.
En el transcurs de la presentació de la formació, el president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, ha instat tots els nois i noies que aprofitin aquesta formació ja que «en molts casos els obrirà una oportunitat laboral en una empresa de la mateixa comarca». En aquest sentit, Balliu ha assegurat que l’ oportunitat de formar-se en un àmbit tan específic com és el de la restauració els ha de permetre aprendre un ofici.
Per la seva banda, el conseller d’Ocupació, Xicu Nadal, ha valorat molt positivament que, des del Consell Comarcal de la Selva es brindi als joves de la comarca de la Selva «l’oportunitat de formar-se i poder aprendre un ofici i més tenint en compte la idiosincràsia de la Selva. Des de l’ens comarcal continuarem treballant per liderar projectes que permetin incorporar els joves al mercat laboral». A l’acte de presentació de la formació de Caldes de Malavella també hi ha assistit la regidora de Joventut, Mercè Subirana.
Auxiliar de magatzem
A Sils, també s’ha iniciat una formació en l’especialització d’auxiliar de magatzem amb un total de 10 alumnes. Aquests nois i noies rebran un total de 220 hores de continguts específics del sector logístic. Aquesta formació compta amb la col•laboració de l’empresa FR Servicios Logístics per fer part de la formació en les seves instal·lacions. A l’acte de presentació hi ha participat la regidora de Joventut, Mercè Pasqual, i el regidor de Promoció Local, Julio Garcia.
Els dos mòduls que s’han iniciat aquesta setmana a Caldes de Malavella i Sils se sumen als dos grups iniciats a Lloret de Mar el passat mes de gener amb un total de 20 joves en l’especialitat d’hostaleria. Aquests dos cursos s’allargaran fins al mes de maig.
Aquest programa, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu, ofereix formació a un total de quaranta joves d’entre 16 i 25 anys amb nivells baixos de qualificació i que actualment no estan estudiant ni treballant. Tots ells són joves que es troben en situació d’atur i que estan registrats al Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
El programa Joves per l’Ocupació té com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels joves participants mitjançant la formació específica, la possibilitat d’obtenir el graduat en ESO, així com optar a unes pràctiques professionalitzadores. Un cop aquests joves hagin acabat el període de formació i de pràctiques, les empreses de la comarca de la Selva tindran la possibilitat de contractar-los amb un contracte laboral subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) durant un període de sis mesos.