El proper diumenge se celebrarà a la Ciutat Esportiva de Blanes el 22è Campionat de Catalunya de bàsquet Special Olympics-ACELL. La competició començarà a les 10 del matí i a les 17’45 h està previst que es faci el lliurament de trofeus i medalles, per part de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el president de la Federació Catalana per a Disminuïts Psíquics, Francesc Martínez de Foix.
Aquesta competició, una de les més multitudinàries de la temporada esportiva de la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esport per a Disminuïts Psíquics) aplegarà a la Ciutat Esportiva de Blanes més de 400 jugadors i jugadores de 33 clubs d’arreu de Catalunya.
Segons el coordinador territorial a Girona de la Federació ACELL, José Miguel Esteller, aquest és un dels esports que mou més seguidors: «La participació es manté com a les últimes edicions. El bàsquet és una de les disciplines que arrossega més aficionats i aquesta bona acollida es deu, en part, a l’existència d’una lliga catalana molt potent que motiva, que ajuda a fer pinya i que aporta molta emoció i tensió esportiva».
Tres modalitats de proves
Entre el total de 53 equips que participen en el campionat català cal destacar la presència de representants gironins i locals. Així, hi haurà el Club Esportiu El Vilar de Blanes, que participaran amb 2 equips diferents; la Fundació Montilivi i el Club de Bàsquet Ramon Noguera. Pel que fa a la resta d’equips, 40 pertanyen a la demarcació de Barcelona, 6 a Tarragona, 2 a Lleida i 1 prové de Special Olympics Andorra.
Amb l’objectiu d’acostar l’esport a tothom, amb independència del grau de discapacitat que tinguin, el campionat comptarà amb tres modalitats: proves per equips, proves individuals i proves adaptades individuals per equips.
La segona modalitat inclou proves com ara llançaments exteriors, velocitat de passada i conducció per a jugadors que, o bé no tenen equip, o bé necessiten potenciar encara més les seves destreses.
Per últim, les proves adaptades individuals per equips és la modalitat que es consolida dins aquest torneig i, com el seu nom indica, s’adeqüen als esportistes en funció de les seves necessitats, però amb la diferència que es disputen entre dos jugadors, cosa que és un estímul extra per als atletes amb discapacitat.