Demà a partir de les 19 hores se celebrarà a la Biblioteca Comarcal de Blanes una nova sesión d’Aula Blanes, doncs en Josep Lluís Arcos parlarà de la Intel·ligència Artificial, que té com a objectiu el disseny de programes i sistemes intel·ligents. Però atès que el que entenem per «intel·ligència natural» no és un concepte fàcil de definir.
En aquesta xerrada es repassaran els mites que hi ha al voltant de la idea de màquines intel·ligents i mostrarem fins on s’ha arribat i quins son els reptes de futur. S’explicarà com es poden dissenyar ordinadors capaços de raonar, d’aprendre de la seva pròpia experiència, o de prendre decisions de forma autònoma.
Farem un petit recorregut històric a partir del seu naixement oficial l’any 1956 i mostrarem exemples d’ordinadors que juguen a escàs o que guanyen programes de televisió, de robots que juguen a futbol o de cotxes que condueixen sols.
El conferenciant, en Josep Lluís Arcos, és Doctor en Intel·ligència Artificial per la Universitat Politècnica de Catalunya i Màster en Creació Musical i Tecnologia del so per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment és investigador del CSIC a l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial.
Ha estat investigador visitant a la Indiana University (School of Informatics and Computing), a la McGill University (Montreal Neurological Institute) i al CIRMMT (Centre for Interdisciplinary Research in Music Media and Technology).
És coautor de més de 100 articles científics i co-receptor de diversos premis de recerca, la seva investigació es focalitza en l’aprenentatge automàtic i els sistemes computacionals auto-adaptatius així com la seva aplicació a camps com la medicina, els processos industrials o la música.