Aquest cap de setmana se celebra a Blanes la X Fira d’Entitats

El proper cap de setmana del 26 i 27 d’octubre Blanes acull la XI Fira d’Entitats, on les entitas més dinàmiques del municipi donaràn a conèixer la seva activitat a tothom que vulgui acostar-s’hi.

Estem a TELEGRAM. Clica aquí t.me/blanesaldia i segueix-nos

La fira està organitzat per la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes de manera conjunta amb les entitats que participen. Funcionarà durant tot el dia: dissabte a partir de les 12 hores, quan es farà la inauguració oficial amb una gegantina foto de grup, i fins quarts de 9 de la nit, mentre que l’endemà diumenge serà des de 2/4 de 10 h del matí l’atenció al públic, i a les 11 a l’escenari, fins a quarts de 8 del vespre.

Des de finals d’estiu es van començar a fer les primeres reunions per coordinar tant la logística com les activitats que tindran lloc, començant perquè les entitats que estiguessin interessades fessin la corresponent inscripció. Cal recordar que aquesta activitat es fa cada dos anys. 

La darrera reunió per acordar els darrers detalls va tenir lloc dijous de la setmana passada. Un cop finalitzada, es va aprofitar per fer una fotografia de grup encapçalada per la regidora de Participació Ciutadana, Estefanía Romero, acompanyada de personal de la regidoria, així com representants d’algunes de les entitats que participaran a la fira, les que van assistir a la trobada, amb el cartell elaborat per l’esdeveniment d’aquest 2024.

Augment de la participació d’entitats i d’activitats programades

En relació a l’edició de 2022, s’ha incrementat el nombre d’entitats i activitats que hi haurà. Participaran una 50ena d’entitats, una desena més que a la última edició, que oferiran cada dia una 50ena d’activitats.

Les entitats estaran allotjades en diversos estands arrenglerats al tram del passeig de mar situat a tocar de la Plaça Catalunya, d’esquenes al mar. S’instal·laran un total de 42 estands, així com dues carpes. En un dels extrems del recinte firal s’alçarà l’escenari on s’aniran succeint diferents actuacions i demostracions, tant al matí com a la tarda, amb una gran varietat: des de diferents modalitats de dansa fins a jiu-jitsu, passant per un concert de bandes sonores de pel·lícules i actuacions de cant i dansa, entre d’altres.

A l’altra extrem del recinte hi haurà una zona poliesportiva, on es jugaran partits de bàsquet amb cadira de rodes, partits de futbol inclusiu i un taller de minitennis.

Al centre del Passeig de Mar, davant dels estands, hi haurà la zona de tallers i manualitats, amb propostes relacionades amb les plantes i la jardineria, reciclatge, conta-contes i globofèxia, o bé pintura i manualitats, entre d’altres.

Finalment, un altre dels espais on hi haurà activitats de la Fira d’Entitats serà a la Sala de Plens Maria Dolors Oms. Dissabte s’han programat dues xerrades a la tarda a càrrec del Centre Cristià FEAM i la Casa d’Aragó de Blanes, i diumenge n’hi haurà una al matí amb l’Associació Sa Gatonera, i una altra a la tarda amb l’Església Evangèlica de Filadèlfia.

Estem a WHASTAPP. Clica en aquest enllaç per seguir-nos i activa les notificacions 

Participants de la XI Fira d’Entitats de Blanes

Colla Gegantera, Dansa Esclat, Colla Carnaval de Blanes Que Vingui Qui Vulgui, Associació Musical i Artística de Blanes, ONCE Catalunya, Mou-te en Bici, Voluntariat Blanenc, Fundació Carl Faust, Elancé, Esbart Joaquim Ruyra, Diables Sa Forcanera, Club Patí Blanes, CD Blanes, Sostre i Dignitat, Country Blanes, AFIC, Església Evangèlica de Filadèlfia, Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, Projecte Marxa/Nou Kedem, Rialles i Xarxa,

Centre Cristià FEAM, Casa Aragón de Blanes, Club de Bàsquet Blanes, Assoc. de Pesca Esportiva Nostra Senyora del Vilar, Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, Sa Gatonera, Casa d’Ardales, Blanes Solidari, Fundació Vicenç Ferrer, Associació Pàrkinson Blanes, Associació Família i Salut Mental, Acció Feminista, Servei de Primera Acollida i SAI, Càritas Blanes, Progat, Fundació Esclerosi Múltiple, La Fossa Hardcore, Fundació Aspronis, Club Tennis i Pàdel Blanes, Invencibles Futbol Inclusiu, BJJ Blanes Jiu-Jitsu, Club Vela Blanes, MIFAS, Club Escacs Blanes, Dansambart, Coral Solstici, Associació de Veïns Carretera de Lloret-La Pedrera, i l’Oficina de Català amb la col·laboració de la Federació Internacional d’Scrable en català.

Fotos: Ajuntament de Blanes