Entra en funcionament la pista polivalent de Mas Borell, que ha estat un any fora de servei

L’equipament esportiu es va haver de clausurar per la perillositat que suposaven alguns elements, i s’han invertit 140.000 euros en millores.

Estem a WHASTAPP. Clica en aquest enllaç per seguir-nos i activa les notificacions 

Coincidint amb l’inici del curs escolar, un dels equipaments municipals que s’ha pogut tornar a posar en marxa a Blanes és la pista polivalent exterior del barri de Can Borell, que portava tancada des de fa més d’un any. A mitjans del passat mes d’agost es van enllestir les obres de remodelació i millora que s’han estat fent durant gairebé un any, i tan sols quedava la instal·lació de l’equipament esportiu perquè pogués reprendre l’activitat.

La pista està al costat de l’Escola Pinya de Rosa, així com del camp de futbol d’aquest mateix barri, en un nivell inferior que dóna a la Carretera de Malgrat de Mar, davant la nau dels Serveis Municipals. A banda dels usos esportius, l’espai també el fa servir la veïna Escola Pinya de Rosa com a pati per a l’alumnat. Per celebrar la recuperació d’aquest equipament públic, aquest matí l’han visitat l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, així com les regidores d’Educació i Esports, Glòria Agudo i Mònica Rabassa, respectivament.

Els han acompanyat la directora de l’Escola Pinya de Rosa, Lídia Valentín; la presidenta de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes del centre d’educació, Anna Serra; i altres membres del centre educatiu. Durant la trobada, la directora i la presidenta de l’AMPA han sorprès a l’alcalde i les regidores lliurant-los un ram de flors en agraïment per la implicació del govern per resoldre i arranjar la pista.

La pista es va haver de clausurar

Precisament va ser la direcció i l’AMPA de l’Escola Pinya de Rosa els qui a principis d’estiu de l’any passat van fer arribar la seva preocupació a l’Ajuntament de Blanes respecte el precari estat en què es trobava l’equipament, alarmats perquè algú pogués prendre mal. Després d’una inspecció de Protecció Civil, es va dictaminar la seva clausura i es va precintar l’accés per una qüestió de seguretat.

Aquesta mesura es va adoptar arran que durant la inspecció es van detectar diverses mancances que posaven en risc la integritat dels usuaris, tant dels esportistes com dels escolars del centre educatiu del costat. Una de les deficiències més preocupants era el perill potencial que suposava la tanca perimetral que separava aquesta pista amb el camp de futbol, situat en un nivell més baix per sota. La tanca havia perdut l’estabilitat estructural a l’estar malmesa, havent quedat descalçada, amb la possibilitat que pogués caure al damunt d’algú.

Estem a TELEGRAM. Clica aquí t.me/blanesaldia i segueix-nos

Inversió de 140.000 euros 

Posteriorment, van començar els treballs de reparació i millora, que han significat un cost de 140.000 euros. El projecte de reforma i millora realitzat per l’Ajuntament de Blanes s’ha dividit en quatre fases. Els primers treballs que es van fer a la pista polivalent es van encetar el setembre de 2023, i van ser precisament per enderrocar l’antiga tanca i instal·lar-ne una de nova després de refer els fonaments.

El tancament perimetral s’ha realitzat en dues fases: la primera va incidir en la part que corria més pressa pel perill potencial que suposava i la segona va substituir i modificar l’altra tanca que dóna al carrer Rubén Darío. La tercera fase de les obres ha consistit en la substitució de la gespa artificial, i es va enllestir a mitjans del mes d’agost. Abans, es va arrencar la que hi havia hagut fins ara, força malmesa i plena de forats, sanejant tot l’entorn per poder fer la instal·lació en condicions.

Finalment, la quarta i darrera fase ha consistit en el subministrament i instal·lació de l’equipament esportiu: porteries i cistelles de bàsquet. Els imports esmerçats en cadascuna de les quatre fases han estat els següents: a la primer fase 28.108 euros i a la segona 30.855 euros. La tercera ha estat la més costosa, amb la substitució de la gespa artificial per una de nova, havent esmerçat 74.516 euros. Per últim, la quarta i darrera fase ha significat un cost de 5.834 euros. 

Fotos: Ajuntament de Blanes