Visita institucional a Blanes del President del Parlament de Catalunya Josep Rull

Ahir divendres a la tarda el president del Parlament de Catalunya, Josep Rull i Andreu, va fer una visita institucional a Blanes, coincidint amb un dels dies més assenyalats de la ciutat: la festivitat de Santa Anna, dia central de la Festa Major de Blanes.

L’alcalde de Blanes, Jordi Hernández Martínez, va rebre al president a peu de carrer, acompanyat dels portaveus dels grups polítics a l’equip de govern: Jordi Calvet, Joan Felip, Rosa Aladern i Mario Ros.

Estem a WHASTAPP. Clica en aquest enllaç per seguir-nos i activa les notificacions 

A la seva arribada, el president també va comptar amb la salutació protocol·lària de les màximes autoritats en seguretat del municipi: el cap de l’ABP de la Selva Litoral dels Mossos d’Esquadra, David Castro, i el cap de la Policia Local de Blanes, Javier Jarillo.

Tot seguit, la comitiva es va encaminar fins l’edifici consistorial, on esperaven la resta de regidors i regidores que van assistir a l’acte: Glòria Agudo, Mònica Rabassa, Jaume Frigola, Javier López, Olga López, Albert Sanz i Víctor Catalan.

Signatura del Llibre d’Honor i lliurament d’obsequis institucionals

Després de les salutacions inicials, la comitiva va pujar al Despatx d’Alcaldia, on Josep Rull va signar el Llibre d’Honor del consistori blanenc. En el seu escrit va destacar: «Hi ha municipis que atorguen al país elements singulars d’autoestima col·lectiva. Pel seu entorn natural. Per la força de la seva societat civil. Per la seva capacitat d’integrar i projectar persones e procedències distintes sota el paraigües d’una catalanitat compartida. Per la lluminositat de les seves tradicions. I Blanes n’és un exemple lluminós i inspirador».

En agraïment per la seva visita, l’alcalde de Blanes va lliurar a Rull una rèplica autentificada del medalló central de la Font Gòtica el segle XV, que reprodueix l’escut dels Vescomtes de Cabrera. Es tracta d’una peça única d’artesania elaborada per Ceràmiques Marcó, un dels obradors més antics de la Mediterrània, amb més de 545 anys d’història.

El seu temps, el president del Parlament de Catalunya va lliurar a Jordi Hernández de Blanes una rèplica numerada de la bandera del Parlament de Catalunya, una senyera d’edició limitada fabricada a Catalunya encapsada amb una forma d’hemicicle, que inclou un CD amb l’Himne Nacional.

Per últim, celebrar la festivitat de Santa Anna, la trobada oficial al Despatx d’Alcaldia es va tancar amb un brindis amb cava de Blanes. Posteriorment, el president del Parlament, segona autoritat de Catalunya, va continuar la visita al municipi amb caràcter privat, una estada que va incloure assistir a l’espectacle del 52è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.

Estem a TELEGRAM. Clica aquí t.me/blanesaldia i segueix-nos