Avança el projecte d’obrador compartit de Blanes, vinculat a l’Espai Agrari de la Baixa Tordera

El passat 11 de juliol es va fer una reunió informativa, convocada per l’Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera, l’Ajuntament de Blanes i la Fundació Emys, per als pagesos i pageses vinculats al projecte d’obrador compartit.

En la trobada es va mostrar l’estat avançat de les obres i es va explicar el pla de treball del projecte que es vol implementar en els propers mesos.

Estem a WHASTAPP. Clica en aquest enllaç per seguir-nos i activa les notificacions 

La reunió va servir per explicar amb detall i sobre el terreny la situació dels treballs fets fins ara per adequar el local a les instal·lacions de l’obrador compartit, ubicat al carrer del Canigó de Blanes.

Es va informar que en breu començarà una nova fase d’obres, menys rellevant que l’anterior, que permetrà posar el motor de fred a la cambra frigorífica i la sortida de fums, dotar l’equipament d’intèrfon i internet, així com de l’equipament necessari per prevenir incendis.

En propers mesos es preveu iniciar la compra de les màquines, mobiliari i eines necessàries per a l’elaboració dels transformats vegetals que es preveu fer a l’obrador, en resposta a les necessitats plantejades pels productors interessats i les possibilitats de la instal·lació.

Així mateix, es preveu iniciar un procés de dinamització que ha de permetre consolidar el pla de viabilitat de l’equipament, posar a punt el funcionament de l’obrador compartit i contribuir a la definició i concreció de la seva governança, d’acord amb el que ja s’ha anat treballant amb els i les productors/res interessats.

Aquest conjunt ambiciós d’actuacions ha de permetre que a principis de l’any 2025 l’obrador compartit pugui iniciar la seva activitat.

L’obrador compartit de Blanes a l’Espai Agrari de la Baixa Tordera és un equipament públic que contribuirà a l’enfortiment del sector agrari del territori, a partir d’obrir a les empreses agràries l’oportunitat d’elaborar productes vegetals.

Estem a TELEGRAM. Clica aquí t.me/blanesaldia i segueix-nos

També, es preveu avançar així en l’escala de valor, al gaudir d’una instal·lació compartida amb la qual cosa s’evita que cada empresa hagi de fer la inversió per si sola. Alhora, a nivell de ciutadania permetrà poder disposar de productes elaborats vegetals locals i és una eina també per gestionar millor els possibles excedents d’aliments que hi hagi puntualment en les empreses agràries.

L’obrador compartit és fruit de l’esforç conjunt de diverses entitats i administracions, incloent-hi la Fundació Emys, l’Ajuntament de Blanes, l’Associació Espai Agrari Baixa Tordera i altres ajuntaments (Ajuntaments de Malgrat de Mar, Palafolls, Santa Susanna i Tordera), cooperatives agrícoles (Conca de la Tordera – Palafolls, Progrés Garbí- Malgrat de Mar, Agrària de la Baixa Tordera – Tordera), la Diputació de Barcelona i altres administracions que han contribuït al finançament com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i els fons FEDER de la UE.

Text i fotos: Espai Agrari de la Baixa Tordera