El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha fet una visita avui a tres centres de la vila. Ho ha fet acompanyat de l’alcalde de Blanes, Mario Ros, en un recorregut que ha començat a l’Escola Napoleó Soliva, ha continuat al Centre d’Educació Especial Ventijol i ha finalitzat a l’Institut Serrallarga.
A la seva arribada a Blanes, Bargalló ha saludat diversos regidors i regidores del consistori que l’esperaven –entre ells el tinent d’alcalde d’Educació, Blai Vinaixa- i després ha mantingut una reunió de treball amb l’equip docent.
L’Escola Napoleó Soliva, dirigida per Roser Robert, complirà l’any vinent 40 anys de vida, i actualment compta amb prop de 300 alumnes d’infantil i primària. En el seu programa educatiu destaquen el Projecte de Convivència, el Projecte d’Escola i Família, i el Projecte Comunitat d’Aprenentatge. D’altres activitats que s’hi duen a terme són el Taller de Robòtica, l’Art a l’Escola, el Cinema en curs i l’Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres, entre d’altres.
La comitiva s’ha traslladat després al Centre d’Educació Especial Ventijol, on els esperaven el seu director, Xavier Hernáez; l’equip directiu, i Cristina Garrido, presidenta de l’AMPA, entre d’altres. Durant la trobada de treball mantinguda, el director del centre ha exposat al conseller la proposta que el Ventijol esdevingui en un Institut-Escola, un canvi que significaria tot un seguit d’avantatges.
Xavier Hernáez ho ha plantejat com a solució perquè les despeses de manteniment, que ara recauen en l’Ajuntament de Blanes, també es fes per la Generalitat. El consistori blanenc seguiria assumint els alumnes d’infantil i primària, però el govern català s’hauria de fer càrrec dels nois i noies de més de 12 anys. Josep Bargalló ha trobat molt interessant la opció, i ha avançat que la tindrà en compte.
El Centre d’Educació Especial Ventijol compta actualment amb 95 alumnes d’entre 3 i 16 anys d’edat, prorrogables a 18 anys. D’aquest total, l’any 2004 un 55’56% eren de Blanes, un 14’29 % de Lloret de Mar i el 30’16% d’altres poblacions. En canvi, en aquest curs 2018-2019 la ràtio ha passat a ser del 35’24% de Blanes; el 21’90% de Lloret i un 42’86% de la resta de poblacions.
Tres centres on s’està fent una feina excel·lent
La visita del conseller d’Educació ha finalitzat a l’Institut Serrallarga, on s’imparteix ESO, batxillerat i cicles de formació professional, amb més de 1.000 alumnes matriculats. Actualment és un centre participant al Projecte de Qualitat i Millora Contínua a l’Erasmus, treballa la robòtica i s’inclou en els centres mSchools. La comitiva ha estat rebuda pel nou director de l’Institut Serrallarga, Rubén Fernández, acompanyat de l’equip docent.
Al terme de la visita, Josep Bargalló ha destacat: «Avui he visitat a Blanes tres centres molt diferents: una escola d’infantil i primària ordinària, un centre d’educació especial i un institut de secundària i formació professional. He volgut conèixer centres de complexitat, on la intervenció de l’escola és per millorar la realitat del territori, i a més en les quals treballem colze a colze amb l’Ajuntament de Blanes en graus diferents».
En referència al Centre d’Educació Especial Ventijol, ha avançat: «Es millorarà la dotació de personal de suport al centre amb l’objectiu de continuar donant suport a una escola que fa una feina meravellosa, com tothom sap a la comarca de La Selva».
Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha agraït la visita del representant del govern català: «És important que el conseller s’involucri i vulgui conèixer de més a prop la realitat de la nostra població, perquè ha significat una oportunitat de poder-li mostrar l’intens treball que s’hi està fent».
Fotos: Ajuntament de Blanes