Un dels temes més destacats que es tractarà demà al ple de l’Ajuntament de Blanes del mes de setembre serà la dissolució definitiva del Consorci Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes. La proposta consisteix en ratificar els acords del Consell Directiu del consorci en les tres anteriors sessions, celebrades entre desembre del 2016 i la setmana passada.
Després que la Generalitat va aprovar la dissolució el passat mes de juny, ara és el torn del consistori blanenc, les dues úniques administracions que continuaven formant part del consorci.
Després que s’hagi passat el tràmit plenari, l’Ajuntament de Blanes haurà de pagar el proper mes d’octubre el que quedava pendent amb l’ICF, l’Institut Català de Finances. Del total pendent amb l’ICF la Generalitat costeja un 57,14% i el consistori blanenc un 42,86%, la qual cosa significarà que el consistori blanenc assumirà import de 16.452.926,67 euros
L’Ajuntament recuperarà diverses finques
Amb aquesta dissolució, l’Ajuntament recuperarà la totalitat de les finques municipals que fins ara estaven travades en garantia. Això vol dir que tindrà les mans lliures per poder desenvolupar-hi projectes i serveis. No tan sols es tracta dels terrenys on s’havia de construir l’Illa de Blanes, inicialment coneguda com Illa Isosaki. Són diverses parcel·les valorades en uns 57 M€, de les quals la part més gran, de més de 65.000 m2, era on s’havia de desenvolupar el macro-projecte.
També hi ha un altre sector més petit, comprès entre els carrers Ernest Lluch, Senda del Molí, Avinguda d’Europa i Passeig de Catalunya, de més de 6.000 m2, situat en la parcel·la on s’hi inclou l’ambulatori d’Els Pins-La Plantera. En aquests mateixos terrenys el límit edificable és de gairebé 12.400 m2.
L’altra zona que a partir d’ara quedarà alliberat està situada més al nord, i està formada per dues parcel·les situades entre l’Avinguda de l’Estació i la Carretera de Malgrat. Una d’elles, de de 3.573 m2, té un límit edificable de sis plantes i està al costat de l’Escola Pinya de Rosa. L’altra té una extensió de 5.673 m2, i està situada on hi ha la Deixalleria i la nau de les Brigades Municipals.
Ordenances fiscals
L’altra tema destacat que es tractarà a la sessió plenària d’aquest proper dijous seran les ordenances fiscals, taxes i preus públics previstos perquè entrin en vigor el gener de l’any vinent. Aquesta qüestió, juntament amb els pressupostos municipals, són les dues qüestions més destacades que es tracten al llarg de l’any als plenaris, ja que defineixen el full de ruta de l’economia municipal.
Pel que fa a la resta de punts de debat inclosos a l’ordre del dia del ple del proper setembre n’hi ha tres més, a banda de l’apartat final de Precs i Preguntes. Un d’ells és la sol·licitud d’ampliació del termini d’execució del Projecte d’Intervenció Integral de l’Àrea de S’Auguer- Sa Massaneda; un altre l’aprovació del conveni del Projecte de Senyalització i Execució de la ‘Ruta de la Tordera i Riera d’Arbúcies’ (Tourdera); i per últim una moció d’ERC que demana la creació d’una comissió per conèixer l’estat real de la Fundació Asil Sant Jaume.