L’exposició recull a través de 50 fotografies el projecte en seguretat alimentària per a la població materno-infantil de la regió de Basse, a la República de Gàmbia, que ha dut a terme NSF amb les contraparts locals durant l’any 2011. Blanes té un lligam especial amb aquesta regió gambiana, no tan sols perquè hi ha molts ciutadans de la vila que provenen de Basse. Al llarg dels darrers anys, a través de les aportacions de l’Ajuntament de Blanes del 0’7%, ha col·laborat en diversos projectes de cooperació que s’han dut a terme en aquesta regió, com per exemple la construcció d’un hospital i la construcció del CREN, el Centre de Recuperació i Educació Nutricional Materno-Infantil.
La mostra fotogràfica té l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre les desigualtats alimentàries i nutricionals que afecten les poblacions més vulnerables i, en aquest cas concret, la població gambiana.
La temàtica de l’exposició gira al voltant de tres eixos. Un d’ells és el que gira al voltant del Centre de Recuperació i Educació Nutricional Materno-Infantil (CREN), on es mostren les instal·lacions, l’equip i la vida quotidiana al centre.
El segon eix són les activitats d’assistència i vigilància nutricional materno-infantil que es fan a les comunitats rurals; la formació al personal sanitari local i els usuaris; i els horts i pous.
Finalment, el tercer centre d’interès de l’exposició són els resultats de les activitats del projecte així com la seva sostenibilitat. En aquest sentit, es presenten les dades de l’informe anual i s’exposen els futurs projectes que desenvoluparà NSF.
L’acte inaugural de l’exposició es va completar amb una xerrada sobre aquesta mateixa temàtica que va anar a càrrec de la directora-gerent de l’entitat “Nutrició Sense Fronteres”, Mercè Vidal, i es va acollir a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes.