Ahir a la tarda es va presentar al local de l’Associació Cultural Joan Comorera la ‘Marea Blanca del Alt Maresme i la Selva Marítima’, davant d’una trentena de persones entre les quals mitjans de comunicació, activistes de les comarques del Maresme i La Selva i de Blanes i altres comarques i la representant de Marea Blanca de Blanes Farida Harrak i els regidors Marian Anguita de la coalició ICV-EUiA i Jordi Urgell de Batega per Blanes.
Els responsables de Marea Blanca, Felipe Pareja de Podem Sanitat de l’Hospital de Calella i Toni Barbarà, ambdós en representació de Marea Blanca de Catalunya, i Enric Feliu, responsable de comunicació de la plataforma es van encarregar en els seus parlaments d’explicar els objectius i les accions que realitza aquesta plataforma per recuperar els serveis perduts en l’àmbit de la Sanitat Pública.
Felipe Pareja va remarcar que «totes les persones que intervenen en les marees, son persones de la societat civil preocupades pel desmantellament i la pèrdua de qualitat de la Salut Pública per defensar el model universal de salut i una Sanitat Pública 100% pública i de qualitat que no està garantida en aquest estat de dret».
Va insistir en que aquestes mobilitzacions son fruit d’un empoderament de la societat civil que s’està estenent per tot Catalunya i per l’estat espanyol mostrant el rebuig de la ciutadania davant la mala gestió de les autoritats que no només afecta al col·lectiu del personal sanitari sinó també aquelles persones que treballen en el mateix àmbit.
Toni Barbarà va explicar les trampes de l’administració per convertir la sanitat pública en un negoci a traves de les corporacions sanitàries que ja parlen dels pacients com a clients de la sanitat. Va recalcar també que els suposats plans de millora engegats pel Conseller Toni Comin, son cortines de fum ja que no tenen ni data d’aplicació ni pressuposts que garanteixen que s’arribin a posar en marxa, un engany per callar les crítiques i la revolta dels col·lectius afectats.
Barbarà va insistir en que s’està reivindicant recuperar aquella sanitat pública que era un model exemplar a Europa, mentre que ara la sanitat catalana està a la cua pel que fa inversions de l’estat espanyol i l’estat espanyol a la cua d’Europa, «ens volen fer pagar altre cop el que es nostre perquè la sanitat pública fa molts anys que l’estem pagant».
També va manifestar «que les batalles quan hi ha la participació de tothom i quan es te la raó es guanyen i que ara la gent ha dit prou, aquesta també la guanyarem», i va remarcar que les Marees Blanques ja fan por a l’administració perquè hi ha un moviment ciutadà de revolta i indignació que posa en evidencia les seves trampes, com abocar-nos a la sanitat privada.
Finalment el responsable de comunicació Enric Feliu va insistir en la necessitat de participar en la defensa de la sanitat pública, en la mobilització i la organització de les diferents coordinadores dels territoris, que poden ser diferents en els sistemes de treball però unides per un mateix objectiu.
Actes públics, taules on s’expliqui a la ciutadania les deficiències de la sanitat pública en el seu territori, per tal de sensibilitzar sobre les irregularitats i informar sobre el que es pot fer per aturar la degradació de la sanitat, en especial la mercantilització d’aquesta.
«El conseller Comín s’ amaga darrera l’excusa d’adaptar-se a allò que demana Europa però ho fa de tal forma que permet donar per vàlides totes les irregularitats dels actuals consorcis i patronats que gestionen la sanitat i permet que es converteixin en empreses en busca de beneficis» segons Feliu.
Va acabar desitjant una important afiliació i participació de la ciutadania del personal sanitari i de tots els moviments en defensa de la sanitat pública per fer un front comú contra la pèrdua de serveis i qualitat i explicant diversos exemples en els que la mobilització va aconseguir aturar iniciatives en contra de la sanitat.