(Blanes, 1970) ha guanyat el Premi Carlemany per al Foment de la Lectura amb l’obra Hipnofòbia. L’acte d’entrega del premi, dotat amb 10.000 € aportats pel Govern d’Andorra, Fundació Enciclopèdia Catalana i les editorials Proa i Columna, ha tingut lloc aquesta tarda a l’Andorra Park Hotel. L’obra guanyadora entre els quatre originals presentats s’editarà sota el segell d’Edicions Proa el pròxim mes de març. Salvador Macip
Salvador Macip és metge, investigador i escriptor. Des del 1998 es dedica a la recerca oncològica. Ha passat gairebé deu anys a Nova York i actualment viu a Leicester, Regne Unit, amb la seva dona i el seu fill. Ha publicat novel·les, contes, obres de divulgació i llibres per a nens.
El 2005 es va publicar la seva primera novel·la, Mugrons de titani, coescrita amb Sebastià Roig, que va guanyar el premi Vall d’Albaida. Aquell mateix any va començar a escriure el blog personal bloGuejat. Durant el 2006 van posarse a la venda al Canadà els tres primers llibres de la sèrie infantil Arno et Tururut, amb dibuixos de Sylvie Muzard. El 2006 va guanyar el VII premi Vila d’Almassora amb el recull de contes Quina gran persona!, publicat el 2007.
El 2007 també van sortir el primer llibre en català de la col·lecció Oriol i Tururut i la novel·la El rei del món. El seu primer llibre de divulgació científica, Immortals, sans i perfectes es va publicar al setembre del 2008, i el següent, Les grans epidèmies modernes, el 2010. El mateix any va tornar a la ficció amb la novel·la en solitari (El joc de Déu) i va guanyar el Premi Joaquim Ruyra per Ullals, coescrita de nou amb Sebastià Roig i publicada el 2011.
L’obra guanyadora, Hipnofòbia
“Si aconseguíssim reduir al màxim les hores que malgastem dormint podríem recuperar el tresor que la Naturalesa ens té prohibit: el ple domini de la nostra ment. L’eina més increíble d’aquest planeta”. Què passaria si poguéssim accedir als racons ocults del cervell? El Doctor Metcalf ha descobert la manera d’aprofitar tot el potencial de la ment humana i es planteja què ha de fer amb un poder tan increïble a les seves mans: canviar el món o… dominar-lo? Podrà el General Sandcliff evitar que el Doctor manipuli els somnis i converteixi tota la humanitat en el seus titelles? Hipnofòbia és una novel·la d’intriga amb tocs de terror que planteja les complexes relacions entre el bé i el mal, els límits de la ciència i els sacrificis que estem disposats a fer per aconseguir un objectiu.
El Jurat
Un consell lector, format per 6 persones: 3 professors (un representant de cada sistema educatiu d’Andorra), 1 membre de l’editorial i 2 persones de reconegut prestigi, entre totes les obres presentades n’ha seleccionat tres, que s’han lliurat al jurat per a la seva valoració i per a l’adjudicació del Premi. El jurat ha estat format per estudiants de 14 a 16 anys que han les obres sota la supervisió del seu professor/a de literatura. En aquesta primera edició del premi, el consell lector ha estat format per l’escriptor Pep Coll, la pedagoga Mercè Escardó, els professors dels tres sistemes educatius Gemma Garcia, Manel Gibert i Roser Calvo, i Josep Lluch, editor de Proa.
Obra publicada per Salvador Macip
Investigació i divulgació
-Immortals, sans i perfectes: com la medicina canviarà les nostres vides. Barcelona: Ed. 62, 2008
-Les grans epidèmies modernes. Barcelona: La Campana, 2010
Narrativa
-Quina gran persona! Herois quotidians i savis maldestres. València: Brosquil, 2007
-L’Oriol i en Tururut. Barcelona: Cruïlla, 2007 [infantil]
-Ullals (amb Sebastià Roig Casamitjana). Barcelona: La Galera, 2011 [juvenil]
Novel·la
-Mugrons de titani (amb Sebastià Roig Casamitjana). Alzira: Bromera, 2005
-El rei del món. Barcelona: Columna, 2007
-El joc de Déu. Alzira: Bromera, 2010
Premis literaris
-La Vall d’Albaida de narrativa eròtica, 2005: Mugrons de titani
-Vila d’Almassora de narrativa, 2006: Quina gran persona! Herois quotidians i savis maldestres
-Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, 2010: Ullals