La primera sessió de treball de la Comissió d’Activitats s’ha fet aquesta setmana i té per objectiu millorar la coordinació i la difusió dels actes que fan les associacions de veïns, així com abaratir els costos de les festes veïnals i altres activitats que organitzen aquestes entitats.
Per la seva banda, la Comissió de Manteniment de la Via Pública canalitza les peticions, queixes i suggeriments dels ciutadans que tinguin a veure amb la via pública, a través dels seus representants a les associacions de veïns. També té per objectiu consensuar prioritats sobre les actuacions necessàries de manteniment i millora, definir estratègies preventives i analitzar les peticions o necessitats que encara no s’han pogut resoldre.
Reunions cada dos mesos
Quan es va plantejar a les associacions de veïns de Blanes quines volien formar part de cadascuna d’aquestes dues comissions, pràcticament totes van voler integrar-s’hi. Per aquest motiu, per no saturar les agendes dels representants veïnals, s’ha establert que tindran una periodicitat bimensual, intercalant-se la seva celebració, segons s’explica en un comunicat de l’Ajuntament. D’aquesta manera, després que aquesta setmana ja s’ha fet la primera reunió de treball de la Comissió d’Activitats, la trobada prevista per a la Comissió de Manteniment de la Via Pública s’ha fixat per mitjans del proper mes de febrer.
En l’àmbit de Cultura i Festes s’està treballant en la Comissió d’Agenda d’Activitats Culturals i la Comissió de Festa Major, a banda d’una Comissió de Focs diferent a la Comissió Tècnica que s’encarrega del Concurs Internacional de Focs d’Artifici. També està previst que, en l’àmbit d’Educació, es constitueixi aviat una Comissió de Formació.
La regidora de Participació Ciutadana, Lourdes Fàbrega, va manifestar que «el model que volem anar treballant és una participació vehiculada a través dels interessos de les pròpies entitats. Per això, s’estan convocant reunions sectorials amb les totes les entitats dels diferents àmbits on es plantegen i debaten les possibles comissions a crear i l’interès que susciten».
Inventariar l’us dels equipaments
Un altre dels temes en què també s’està treballant des de l’Àrea de Participació Ciutadana amb les entitats veïnals és atendre la demanda d’espais de les diferents entitats i resoldre els greuges comparatius que hi ha en aquest sentit. A l’hora, també es volen atendre les demandes de la resta d’associacions del municipi.
Segons Lourdes Fàbrega «quan hem començat a visitar equipaments hem trobat que l’Ajuntament no té actualitzat ni inventariat l’ús que es fa dels equipaments, ni el seu estat de manteniment, ni quines entitats els utilitzen, ni amb quina freqüència ho fan». Per regularitzar-ho, s’està fent elaborant un inventari, havent començat pels locals veïnals: «L’objectiu és optimitzar al màxim la utilització dels equipament que són de propietat municipal, deixar el lloguer dels què puguem prescindir per la situació econòmica que tenim, i a més a més, donar la millor resposta possible a la necessitat d’espais que tenen les entitats de Blanes».
Paral·lelament, des d’altres departament de l’Ajuntament de Blanes, també s’han anat fent contactes sectorials amb associacions d’altres àmbits i sectors d’actuació del municipi amb el mateix objectiu d’implicar la ciutadania i escoltar les seves propostes.