CCOO valora positivament la represa de l’activitat a Nylstar, però lamenta que l’empresa mantingui els plantejaments i els arguments que van fer que el sindicat no signés els acords del passat mes d’agost, ja que no ofereixen garanties de futur per a la planta de Blanes.
En aquest sentit, CCOO referma la seva falta de confiança en la gestió de l’actual direcció de Nylstar, ja que ens trobem en la mateixa situació que el passat mes de juliol.
CCOO apunta que la producció anunciada per l’empresa, que és un 10% de la producció que es feia fa tres anys, i la venda del producte no cobrirà les despeses actuals de la planta i el deute acumulat en els darrers 5 anys, que segons l’empresa suma 23,8 milions d’euros, la qual cosa podria derivar en una fallida tècnica de l’empresa.
A més a més, la direcció de Nylstar no ha aclarit a la representació dels treballadors i treballadores la naturalesa, origen ni quantitat exacta de l’aportació de capital per recuperar la producció. CCOO ja ha reclamat aquesta documentació a la direcció de Nylstar, però segueix sense obtenir resposta sobre la situació econòmica de l’empresa.
Davant d’aquest escenari, CCOO continua reclamant que es presenti el concurs de creditors per poder desbloquejar la situació i definir un pla de viabilitat que garanteixi la continuïtat de l’activitat industrial o una alternativa industrial que assegurin el manteniment de la màxima ocupació possible.
CCOO seguirà duent a terme les accions jurídiques i sindicals oportunes per exigir la màxima responsabilitat jurídica als accionistes i gestors de l’empresa i poder garantir un projecte industrial viable per a la planta de Blanes.
L’activitat de la fàbrica Nylstar es va aturar el passat mes de març. El dia 1 de novembre es va reprendre la producció per produir 100 tones de filatura, una quantitat molt petita atés el volum tradicional de la industria blanenca. En l’actualitat han tornar a la feina entre 70 i 80 treballadors dels 190 que pertanyen a la plantilla.