L’associació cultural Aula Blanes dedicada a la divulgació de coneixement enceta nova temporada. Aquesta segon any pretén una programació més diversa amb un total de nou conferències, una cada mes, que aniran de l’octubre del 2011 al juny del 2012. L’èxit del primer cicle ha impulsat als promotors de l’Aula Blanes a ampliar les temàtiques de divulgació i es programaran xerrades sobre biologia, filosofia, història, física, sociologia, música, matemàtica i medicina.
Els ponents són experts de primer nivell dedicats professionalment a la investigació i la docència de cadascuna de les disciplines, alguns d’ells prou coneguts pel públic com Salvador Macip, Anton Aubanell o Daniel Martin. També hi ha novetats en l’àmbit virtual, doncs s’han afegit més continguts al web, s’ha obert un compte twitter i s’emetran les conferències en directe i quedaran a disposició del públic en streaming.
Força novetats en una ambiciosa segona temporada. L’associació ha decidit obrir un compte corrent per a recollir fons i poder sufragar les activitats d’aquest any, totes les persones que desitgin col·laborar i donar suport a aquest projecte poden fer les seves aportacions al 2100 8119 25 0100038021 (La Caixa).
Primera conferència
El proper 25 d’octubre a les 20.00 h. a la Sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Bomarcal de Blanes tindrà lloc la conferència inaugural a càrrec del Dr. Daniel Martin Sintes, director del CEAB, sota el títol Taxònoms: Investigadors de la biodiversitat marina. Daniel Martin va donar la conferència de biologia marina del darrer any amb molt èxit i en aquesta ocasió ens parlarà de la biodiversistat, centrant-se en la taxonomia. Es tracta d’una branca de les ciències naturals dedicada a conèixer els diferents elements que donen lloc a la diversitat de la natura.
Aquests elements, normalment coneguts com a espècies, són les peces fonamentals que constitueixen el llibre de la vida, sense les quals seria impossible esbrinar com funciona el nostre mon. Tot i això, la taxonomia és, ara per ara, una disciplina relativament poc reconeguda per la comunitat científica, malgrat que a dia d’avui hi ha encara moltíssimes coses per descobrir. En la xerrada hi haurà un recull d’algunes de les descobertes més interessats que s’han dut a terme des del CEAB, un centre de recerca on, malgrat les adversitats, persisteix un reduït nucli de taxònoms irreductibles dedicats a estudiar el fons del mar.
Aquest primer trimestre es completa amb una conferència, al novembre, sobre filosofia i ciutadania a càrrec de la Dra. Carla Carreras i una al desembre on l’egiptòleg Felip Masó parlarà de la història i la Bíblia.