El grup de Teatre El Mirall de Blanes estrenarà el proper cap de setmana la seva nova producció: Mai més per sempre. Es tracta de l’òpera prima de l’actor i escriptor teatral blanenc Joan Maynou Orench, autor i director de la peça, després que a principis d’any el col·lectiu teatral ja va oferir el passat mes de març la comèdia negra Parole, Parole de Josep Alum.
La nova producció, Mai més per sempre, es representarà al Teatre de Blanes el dissabte 15 de novembre a les 22 h i el diumenge 16 a les 19 h. Durant aquesta setmana, de dilluns a divendres i de 18 a 20 h., ja ha començat la venda anticipada d’entrades a la taquilla del Teatre, on també es podran adquirir dues hores abans que comenci l’espectacle.
Una tragicomèdia amb tocs del gènere fantàstic
En aquest cas, Mai més per sempre es presenta com una tragicomèdia amb alguns tocs del gènere fantàstic, ja que planteja diferents situacions en un mateix espai, però viscut en diferents èpoques. El què ara ha esdevingut la secció d’un centre comercial situat en una actualitat fictícia, antigament va ser l’escenari d’un teatre. Les dependentes de l’establiment comercial per una banda, i els integrants d’una companyia teatral per l’altra, conviuen paral·lelament en un mateix lloc.
Els uns viuran el final de la vida amb un futur sense esperança, mentre que els altres experimentaran el principi de la mort atrapats en un cercle infinit. El desarrelament i l’aparent manca d’humanitat en front de la passió desmesurada i la follia delirant tenen però un punt en comú: tots són éssers humans. També es planteja com una faula on es qüestiona l’actual sistema social en què vivim, que prioritza el lucre i el benefici econòmic per davant de la riquesa espiritual.
Durant els 75 minuts que dura l’obra, l’acció va saltant d’un temps a l’altre contínuament, de tal manera que les dues èpoques, els dos mons, es troben al mateix lloc presentant dues maneres de viure i mostrant les vivències d’uns éssers carregats d’emocions contradictòries. A través d’ells, l’espectador viu allò que és universal en les relacions humanes: els sentiments contraposats.
L’òpera prima de Joan Maynou, vinculat des de fa temps a El Mirall
L’autor i director, Joan Maynou Orench, fa un any i mig que porta preparant l’obra que representa la seva òpera prima, ja que es tracta de la primera obra teatral que ha escrit i dirigeix a l’hora. Mesos abans va impartir uns tallers de teatre per a joves també des del grup El Mirall que l’ha acollit, i l’any passat va co-dirigir amb Pep Alum la comèdia agredolça Amore Eterno.
Es tracta per tant de la segona obra en què dirigeix El Mirall, amb qui porta vinculat des de fa set anys com actor. Maynou havia format part del col·lectiu teatral Farts d’Assaig, i fa tres anys va escriure i dirigir una petita comèdia musical protagonitzada pels Pares i Mares de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes, el Cau.
El fet que ara dirigeixi el grup blanenc no significa que passi a substituir el seu fundador i habitual director, Pep Alum: «»No és pas un relleu, ni molt menys. Es tracta de sumar, d’afegir més valor al grup, d’incorporar noves inquietuds i noves propostes. Mirar de garantir la continuïtat d’El Mirall i diversificar opcions. En Pep Alum continua essent l’ànima del grup, és qui el va fundar i és gràcies a ell que tots nosaltres podem gaudir del què s’ha convertit en tota una institució».
Precisament per l’admiració que sent envers Pep Alum, i la vinculació que té amb el grup El Mirall, el director teatral està vivint aquesta experiència de manera intensament emotiva: «A en Pep encara li queden molts anys i moltes coses a dir!. Estic molt il·lusionat i content per haver rebut des del principi la seva confiança i la de tot el grup, tot i que per a alguns d’ells jo sóc un desconegut».
Noves incorporacions actorals
El repartiment de Mai més per sempre el formen vuit actors i actrius, quatre dels quals s’estrenen per primera vegada amb el grup blanenc: Xavier Pascual, Viviana Navarro, Esther Bordallo i Anna Creixell. Completen l’elenc Albert Maynou, Jordi Pratsevalls, Lali Barti i Georgina Alexandra de Korte.
Prenent el fil d’anteriors muntatges, així com de la darrera producció –Parole, Parole- la nova obra també incorpora música en directe però en un petit tastet interpretat per uns joveníssims músics: Bernat Maynou a la guitarra, Sixto Lara al baix, Arnau Campos al teclat, Tom Vermeiren a la bateria i Ferran Gràcia com a cantant. Els arranjaments sonors són d’Alfredo Moreno, i l’escenografia del mateix director, Joan Maynou.
Completen la fitxa artística Carlos González (il·luminació i disseny); Xavier Puigdemont (taula de so); Sílvia Marquès i Paula Tomé (atrezzo i producció executiva); Maria Freitas (maquillatge); Eva Ariza i Isidre Girvent (veus en off); Diego Cañamero i David Delafuente (execució escenogràfica juntament amb el director); i Joan Membrives (fotografies).