El públic que omplia el Teatre de Blanes va vibrar especialment la tarda d’aquest passat diumenge amb l’espectacle musical que van oferir els nois i noies de l’Associació Kedem de Blanes, l’entitat que dóna suport a persones adultes amb discapacitats.
Certament es pot dir que durant la funció s’ho van passar bé tant els nombrosos espectadors que omplien la sala com els artistes que hi havia dalt l’escenari. Oferien el musical Queen, basat en cançons de l’emblemàtic grup britànic.
Abans que comencés, la Mari i en Manu, de l’Associació Kedem, van explicar que després que fa quatre anys que es va posar en marxa l’entitat, la idea de fer realitat el musical Queen ha estat un repte que s’han agafat amb molta il·lusió tots els implicats i implicades. Els artistes van ser 15 nois i noies de Blanes i altres poblacions de la rodalia. Tots ells estaven dirigits per Nelson Prats, Cristina Catalan i Andrea Lesko.
Música en directe amb el grup Smile
Els acompanyaven dalt l’escenari els membres del grup Smile, que durant el passat estiu ja van estar oferint aquest Tribut a Queen a les nits de concerts que organitza el Jardí Marimurtra de Blanes. No cal dir que, per preparar el musical, l’ajuda d’ells, així com d’altres entitats i particulars ha estat cabdal.
Al llarg de gairebé una hora, el musical va ser l’excusa perfecta per repassar alguns dels grans èxit del mític grup que liderava Freddie Mercury. Així, després de començar amb l’animada I Want To Break Free, al llarg de la vetllada es van poder escoltar temes com Radio Gaga, la que obria crònica del vídeo We Are The Champions que va marcar l’apoteosi final, o bé la també incombustible We Will Rock You, on es va demanar al públic que contribuís en la percussió picant de mans i peus.
Tampoc va faltar un altre dels clàssics entre els clàssics, Bohemian Rapshody, que els components del grup Smile – Susana Iglesias, Alfonso Revaliente, David Peña, Pol Monja i Robert Gázquez – van tocar en solitari. Després d’aquesta primera exitosa experiència, val a dir que podria ser que hi hagués una continuïtat. Tot dependrà del balanç que toca fer ara, perquè del què es tractava era que tothom s’ho passés bé, gaudint d’una estona entretinguda i de l’espectacle.
Presentació del Llibre Caminant enmig de somnis
Abans que comencés el musical, la vetllada al Teatre de Blanes es va iniciar amb la presentació del llibre Caminant enmig de somnis. Escrit per Eduard Vilà, pare de l’Anna -que precisament va ser una de les artistes que va actuar al musical-, es tracta del testimoni patern d’una vida diferent, tal i com avança el sots-títol.
La presentació també va comptar amb la intervenció de Jordi Albertí, de l’editorial Gregal a través de la qual s’ha publicat el llibre. De moment se n’ha fet una tirada de 750 exemplars de la primera fornada, si bé de cara al setembre/octubre la idea és que es pugui fer una edició en castellà per poder distribuir a l’estat espanyol.
Caminant enmig de somnis ha estat la primera experiència literària d’Eduard Vilà, que confessa haver fruït molt. El llibre ja es va poder adquirir durant el mateix diumenge, al vestíbul del Teatre, al preu de 19 euros, si bé es va aplicar el descompte de la Diada de Sant Jordi, donada la seva proximitat.
Després d’aquesta presentació, està previst que se’n torni a fer una altra de més oficial el proper 10 de maig a la tarda, al Centre Catòlic.