Els empresaris varen avalar la necessitat de la creació urgent del Consell Econòmic i Social com a instrument per canalitzar polítiques dirigides a dinamitzar l’economia local, amb l’objectiu de remuntar Blanes, i es varen mostrar partidaris de la col·laboració i el treball conjunt entre el sector públic i el sector privat.
En el transcurs del debat van sorgir necessitats i objectius com ara la reurbanització de tot el sector turístic de S’Abanell i d’Els Pins, per millorar la seva estètica; una millor regulació dels usos a les plantes baixes per afavorir la implantació d’establiments comercials en locals amplis o les millores a les entrades de Blanes per fer-les més atractives, entre moltes altres. Els representats dels sectors primaris van reclamar una major atenció a les seves necessitats i des dels empresaris industrials es va recalcar la necessitat d’afavorir la indústria neta amb valor tecnològic afegit.
Diversos participants a la trobada van reclamar un govern fort per poder prendre les decisions que Blanes necessita en aquests moments i evitar la dependència històrica que hi ha hagut dels partits minoritaris que tenen una visió reduccionista de les necessitats reals.
Josep Marigó va oferir, com a estratègia, la necessitat d’anar units i de sumar esforços col·lectius mitjançant la creació del Consell Econòmic i Social de Blanes manifestant que «només si creem un lobby potent i anem junts els sectors privats i l’Ajuntament, aconseguirem marcar un full de ruta clar i fer que les administracions superiors ens facilitin les eines que Blanes necessita per afrontar el futur amb garanties d’èxit». Els assistents es van mostrar favorables a aquesta iniciativa i la van considerar «imprescindible» per ajudar a sortir de la situació d’estancament actual de Blanes.