Posen a Santa Susanna la primera pedra de la construcció de 36 pisos de lloguer a preu asequible

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, va posar el passat 11 d’octubre la primera pedra dels 36 pisos de lloguer a preu assequible que es construiran a la zona de La Vall.

Estem a WHASTAPP. Clica en aquest enllaç per seguir-nos i activa les notificacions 

La UTE formada per les fundacions Família i Benestar Social, i Grup Qualitat (dues institucions que es dediquen als temes socials i que gaudeixen d’un gran prestigi) serà qui tirarà endavant la promoció i l’explotació dels habitatges. L’obra ha d’estar acabada abans del 15 de maig del 2026.

Acompanyat del primer i segon tinents d’alcalde del govern municipal, Joan Solà i Sílvia Vives; dels presidents de les fundacions Família i Benestar Social, Josep Maria Puig-Puigdomènech, i Grup Qualitat, Marina Gallego; i de veïns del poble l’alcalde ha enterrat el bloc de pedra amb la placa que dona fe de l’acte d’avui juntament amb un mapa de Santa Susanna, un exemplar de la revista municipal on es detallava el projecte i dos exemplars dels diaris La Vanguardia i El Punt Avui.

En un breu parlament, Campolier va explicar que «avui és un dia d’aquells que tots fa temps que esperàvem però que no acabava d’arribar. Per fi, podem dir que donem el tret de sortida a la construcció dels 36 pisos de lloguer que estan pensats, en primera instància, per ajudar als joves del poble a fer el pas per emancipar-se sense haver de marxar fora». Campolier va manifestar que no són pisos de compra, ni són pisos per estar-s’hi sempre.

El mes de novembre del 2023, l’alcalde i els dos presidents de les fundacions que han format la UTE van signar la cessió dels terrenys municipals de La Vall on es construiran els habitatges per un període màxim de 99 anys. Passat aquest temps els terrenys tornaran a mans municipals. L’Ajuntament controlarà en tot moment que es compleixin les condicions de la cessió.

Un pressupost de 5,28 milions d’euros

La construcció d’aquests 36 pisos té un pressupost estimat de 5.289.683 euros. L’Ajuntament hi aporta el terreny, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana finança l’obra amb 1.023.301,80 euros procedents dels Fons Next Generation (el 19,35% del cost total) i la UTE formada per les dues fundacions es fa càrrec dels 4.266.381,20 euros restants (80,65% del total).

Els pisos tindran un preu de lloguer màxim de 7,50 euros el metre quadrat de superfície útil d’habitatge i de 3,74 euros per metre quadrat de superfície útil destinada a plaça d’aparcament, traster, etc. Es tracta d’un edifici de quatre plantes que aixoplugarà 36 pisos d’entre 55 m² i 83 m² útils.

Estem a TELEGRAM. Clica aquí t.me/blanesaldia i segueix-nos

L’edifici està pensat perquè consumeixi molt poca energia i el cost d’accés a l’habitatge no es dispari. Per això, es fan servir solucions de bioclimàtica (orientació de l’espai nord/sud per aprofitar la frescor o la calor; la ventilació creuada natural…) i energia renovable fotovoltaica sense cap cost final per als inquilins. Per exemple, a la coberta de l’edifici, el terrat, una macropèrgola amb plaques solars servirà per donar ombra a l’espai i produir electricitat sostenible.

Tant la planta baixa com la coberta tenen espais comunitaris. A la planta baixa hi haurà l’aparcament i la coberta tindrà una zona enjardinada i una zona per rentar i estendre la roba. Aquesta bugaderia s’organitzarà a través d’una aplicació perquè cada inquilí pugui reservar quan la vulgui fer servir. Tot plegat amb l’objectiu assolir un estalvi de cost i manteniment importants.

Foto: Ajuntament de Santa Susanna

 

 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Una publicación compartida de Joan Campolier (@joan_campolier_76)