Instal·lades 60 papereres a les platges de Santa Susanna per a la recollida de residus

Papereres per cinc tipus de residus / Ajuntament de Santa Susanna

L’Ajuntament de Santa Susanna vol augmentar els nivells de reciclatge de les deixalles fent que els usuaris, veïns i turistes, hi participin més i creant consciència sobre la necessitat de minimitzar l’impacte ambiental al litoral.

Ara pots rebre per WHASTAPP les nostres notícies. Clica en aquest enllaç , després a ‘Seguir’ i activa les notificacions 

Les platges de Llevant i Les Caletes ja tenen un total de 60 papereres, distribuïdes en 12 illes, per a la recollida selectiva de les cinc fraccions de residus: orgànic, envasos, paper/cartró, vidre i resta. Aquesta iniciativa s’emmarca en l’esforç continuat del municipi per gestionar de manera eficient els residus i protegir els fràgils ecosistemes costaners.

La gestió de residus és un dels grans reptes als quals s’enfronten els municipis, especialment en zones turístiques com Santa Susanna.

El govern de Santa Susanna és conscient que les platges són ecosistemes vulnerables que poden veure’s negativament afectats per una mala gestió dels residus. Amb la instal·lació d’aquestes illes de papereres, es pretén fomentar i incrementar la recollida selectiva entre els usuaris de les platges i minimitzar l’impacte ambiental.

Tecnologia per ser més eficaç

Aquestes papereres grans tenen una capacitat de 90 litres i formen part d’una prova pilot per conèixer la generació real de residus. Mitjançant la tecnologia IoT (Internet Of Things o Internet de les coses) es podrà tenir un control de la quantitat i tipologia dels residus generats, especialment a la zona turística.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Aquesta informació, obtinguda a través d’una xarxa de sensors instal·lats a les papereres permetrà ajustar les freqüències de recollida, la identificació i comptabilització d’usuaris i la implementació d’accions de comunicació dirigides a les persones que les fan servir.

Aquesta acció té un cost de prop de 24.000 euros, IVA exclòs, finançada pels Fons Next Generation, ja que forma part del Pla de Sostenibilitat Turística de Santa Susanna, amb una subvenció atorgada amb un import total de 5 milions d’euros.

Fotos: Ajuntament de Santa Susanna