El jove malgratenc Marc Martín Solà és el guanyador de la 13a Beca d’Investigació Vila de Malgrat de Mar. El jurat va atorgar la beca ahir vespre al projecte de Marc Martín que porta per títol La Pilona de Malgrat de Mar. Història, futur i característiques ecològiques d’un sistema natural aïllat.
Es tracta del treball de fi de Grau d’en Marc Martín Solà, el jove malgratenc que cursa quart de Ciències Ambientals.
A la convocatòria de la 13a beca es van presentar també aquests projectes: «Malgratencs murcians. Estudi de les famílies d’origen murcià immigrades a Malgrat de Mar al segle XX» d’Anna «Felip Mercader i de Saleta: la petjada de la noblesa a Malgrat. L’herència dels Estornell i els Desclapers» d’Anna Maria Anglada, «Els altres malgratencs» de Joan Ruscalleda, «Club Bàsquet Malgrat. Una qüestió de valors» de Víctor Aldea.
La comissió que ha concedit la beca ha estat formada per la directora del Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, Imma Boj; la doctora en Biologia i Professora de la Universitat de Girona, llicenciat en Història de l’Art i autor de diverses recerques sobre famílies nobiliàries de la comarca, Joaquim Roura; historiador, especialtizat en Història Cultural, Història Social i de l’Esport, Carles Santacana; i el regidor de Patrimoni, del Servei d’Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament, Ricard Núñez (ERC).
La 13a edició de la Beca d’Investigació Vila de Malgrat de Mar està dotada amb 3.000 euros. La beca d’investigació, creada i convocada per l’Ajuntament de Malgrat té com a objectiu estimular treballs que contribueixin al coneixement de la realitat actual i històrica del poble.
El regidor de Patrimoni ha destacat que «el nivell de la majoria dels treballs presentats ha estat més que acceptable i volem agrair a totes les persones que s’hi han presentat el seu esforç». Ricard Núñez també ha destacat que «la beca d’investigació és ben viva i que la comissió ha apostat per potenciar un tema, el de la Pilona, que serà tractat més des d’un punt de vista del medi natural que des del punt de vista històric. En aquest sentit, es diversifiquen temàticament els projectes que reben la beca. I que la beca va ser creada per ampliar el coneixement de qualsevol àmbit de coneixement relacionat amb el nostre poble», ha afegit.