L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha convocat la desena edició de la Beca d’Investigació “Vila de Malgrat de Mar”, dotada amb 3.700 euros. El termini per presentar el projecte amb l’objectiu de l’estudi és 31 d’agost. La Beca d’Investigació està creada i convocada per l’Ajuntament de Malgrat de Mar amb el propòsit d’estimular treballs que contribueixen al coneixement de la realitat actual i històrica del poble. La beca s’atorga a un projecte d’investigació sobre qualsevol àrea de coneixement que tingui relació directa amb Malgrat.
La Beca d’Investigació està creada i convocada per l’Ajuntament de Malgrat de Mar amb el propòsit d’estimular treballs que contribueixen al coneixement de la realitat actual i històrica del poble. La beca s’atorga a un projecte d’investigació sobre qualsevol àrea de coneixement que tingui relació directa amb Malgrat.
Els projectes concursants han d’expressar l’objectiu d’estudi, les principals hipòtesis i els mètodes d’investigació previstos. Poden ser projectes de recerca individuals o bé de grup o equip de treball. Els projectes s’han de presentar abans de les 14 h del 31 d’agost de 2010 al Registre de l’Ajuntament. El veredicte de la comissió, que decidirà el projecte mereixedor de la beca, es farà púlic en el termini màxim de dos mesos.
Si cliqueu a sobre del document adjunt podreu consultar íntegrament les bases.
Els guanyadors de les anteriors beques han estat els següents:
-1a. “Malgrat i la seva premsa: 1915-1968. Cinquanta anys de vida malgratenca”
de Jordi Bayarri i Jordi Goñi
-2a “Malgrat al vuit-cents. Estudi socioeconòmic” de Maria Teresa Mora
-3a “El cinema a Malgrat de Mar. 1904-1997” de Manuel Cusachs i Corredor
-4a “Associacionisme popular a Catalunya (1850-1950). Una població paradigmàtica: Malgrat de Mar” de Jordi Pomés i Vives
-5a. “Malgrat de Mar (1975-2002)Creixement urbà dins de la Regió Metropolitana de Barcelona” de Fàbio Valbonesi Prieto
-6a “Malgrat 1930 – 1940: els anys silenciats. República, revolució, guerra i dictadura a un poble de l’Alt Maresme” de Sònia Garangou Tarrés
-7a “Canvi social, identitat i poder local: els orígens del règim municipal a Malgrat de Mar (Vilanova de Palafolls s.XIII-XVI)” deJaume Oliver Bruy. Treball no realitzat per incompareixença de l’autor
-8a “Fèlix Cardona i l’exploració catalana de l’Orinoco” d’Eugeni Casanova Solanes (a impremta)
-9a “Ramon Turró vindicat” de Miquel Verdaguer Turró (Beca finalitzada, en procés de revisió i publicació)
BASES DE LA 10a BECA D’INVESTIGACIÓ «VILA DE MALGRAT DE MAR»
La Beca d’Investigació, creada i convocada per l’Ajuntament de Malgrat de Mar amb el propòsit d’estimular treballs que contribueixen al coneixement de la realitat actual i històrica del poble, es concedirà d’acord amb les bases següents:
PRIMERA. S’atorgarà a un projecte d’investigació sobre qualsevol àrea de coneixement (ciències naturals, socials econòmiques, jurídiques, etc) que tingui una relació directa amb Malgrat: amb la seva gent, la seva història, el seu medi natural, elsseus recursos econòmics, la seva realitat col·lectiva…
SEGONA. Hi podran concórrer projectes de recerca plantejats tan individualment com en grup o equip de treball. S’hi faran constar les dades personals (nom, cognoms, adreça i telèfon) i el currículum del concursant o de cadascun dels membres del grup concursant. En el cas de grups s’indicarà el nom d’un responsable o representant, sense perjudici de l’organització interna del treball que el propi equip s’atorgui.
TERCERA. Els projectes, d’extensió i configuració lliures, hauran d’expressar clarament l’objectiu de l’estudi, les principals hipòtesis i els mètodes d’investigació previstos. Es podran utilitzar materials ja elaborats en recerques prèvies (tesi doctoral o de llicenciatura, o altres treballs d’origen no acadèmic), sempre que siguin inèdits. Caldrà, però, especificar-ne l’entitat respecte al conjunt del projecte que concorre a la convocatòria i s’entendrà que el seu contingut queda sotmès a les bases presents.
QUARTA. Els projectes concursants es presentaran, per triplicat, en hores i dies hàbils, abans de les 14 hores del dia 31 d’agost de 2010 , al registre de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.
CINQUENA. La Beca serà dotada amb 3700€. Es concedirà a un sol projecte, i el seu autor, -o si és el cas, el responsable de l’equip en representació seva- la rebrà fraccionada en quatre pagaments de 925€: el primer en el moment de la concessió, el segon al cap de quatre mesos, el tercer al cap de vuit mesos, i el quart al cap d’un any, quan lliuri el treball acabat.
SISENA. Una Comissió, designada ad hoc per l’Ajuntament de Malgrat –l’entitat convocant- i formada per un representant seu i per investigadors especialitzats en les matèries dels projectes que opten a la convocatòria, analitzarà i avaluarà tots els projectes i seleccionarà aquell que, segons el seu criteri, sigui mereixedor de la Beca. L’acord de la Comissió haurà d’esmentar, també, un becari suplent, per si es donen els supòsits previstos en la base onzena d’aquesta convocatòria. L’acta amb el veredicte de la Comissió es farà pública en el termini màxim de dos mesos.
SETENA. La Beca es podrà declarar deserta si la Comissió considera que cap dels projectes concursants no assoleix una qualitat suficient.
VUITENA. La dotació de la Beca no es dividirà mai entre dos treballs de recerca diferents; si la Comissió, però, considera que un segon projecte també és mereixedor de la Beca, podrà recomanar a l’entitat convocant la conveniència de dotar excepcionalment una segona Beca amb el mateix suport i en les mateixes condicions. L’ajuntament la concedirà o no segons els recursos pressupostaris.
NOVENA. El veredicte de la Comissió serà inapel·lable.
DESENA. Un cop atorgada la Beca, l’Ajuntament nomenarà un tutor, de comú acord amb el mateix autor o autors del projecte, per a supervisar el treball i informar-ne l’entitat convocant. Cada quatre mesos, el beneficiari de la Beca –o bé el responsable de l’equip, quan sigui el cas- presentarà a l’Ajuntament un informe sobre l’estat de la recerca, amb el vist i plau del tutor.
ONZENA. L’Ajuntament es reserva el dret de suspendre la continuïtat de la Beca per incompliment dels compromisos contrets per part del becari o bé per renúncia d’aquest. L’Ajuntament determinarà si correspon o no la devolució total o parcial de les quantitats satisfetes i si correspon la suspensió o l’anul·lació dels pagaments restants. En els casos de renúncia o suspensió esmentats, l’entitat convocant podrà nomenar el becari suplent com a nou adjudicatari de la beca.
DOTZENA. En el termini d’un any a partir de la concessió de la Beca, el beneficiari haurà de lliurar a l’Ajuntament el treball d’investigació acabat, redactat en català, ambuna extensió que suposa de 75 a 250 fulls Din A4 (mecanografiats a 35 línies de 70 espais, aproximadament). A petició de l’investigador, i d’acord amb l’assessor, l’entitat convocant podrà prorrogar el termini de lliurament del treball fins a un màxim de vuit mesos.
TRETZENA. L’autor o autors de l’estudi que ha obtingut la Beca cediran a l’Ajuntament de Malgrat de Mar el dret de publicar-lo i es comprometen a adequar els originals del treball –si convingués- i a supervisar-ne la publicació sense gratificacions complementàries. No obstant això, si un cop transcorreguts dos anys de la presentació del treball no s’hagués publicat, o no se n’hagués començat el seu procés de publicació, els autors podran disposar-ne lliurament i publicar-lo pel seu compte, o amb ajuts de qualsevol mena. Només caldrà que ho comuniquin prèviament a l’Ajuntament de Malgrat i que facin constar que el treball obtingué la Beca d’Investigació “Vila de Malgrat de Mar”.
CATORZENA. La presentació de projectes d’investigació a la present convocatòria pressuposa l’acceptació íntegra de totes les seves bases.