L’oli de cuina usat és un residu molt contaminant i llençar l’oli a l’aigüera fa que la depuració de les aigües sigui molt costosa. L’Ajuntament de Calella, preocupat pel medi ambient, ha instal·lat per la ciutat uns nous contenidors per abocar l’oli usat i facilitar així a la ciutadania que contribueixi en el reciclatge.
El Centre Especial d’Ocupació del Maresme (CEO), centre especial de treball de la Fundació El Maresme, pro persones amb discapacitat intel•lectual, s’encarregarà de fer la recollida de l’oli que es destinarà a una planta de tractament per a la seva transformació en biodièsel. Així, es reciclarà l’oli de cuina usat per produir bio-combustible, alhora que es crearà ocupació per les persones amb discapacitat intel·lectual.
L’oli de cuina usat s’ha de separar en una ampolla de plàstic i quan està plena d’oli i ben tancada es pot dipositar als contenidors que s’han ubicat a la plaça Lluís Gallart i a la plaça del Mercat o es pot portar a l’Esplai ( c/ Anselm Clavé, 46-48) i a la deixalleria mòbil, de 17 a 19h, que de dilluns a divendres s’ubica en diferents llocs de Calella.
El reaprofitament de l’oli de cuina usat és un projecte social impulsat per l’Ajuntament de Calella amb el suport del Centre Especial d’Ocupació del Maresme (CEO Maresme) per crear llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual.
A més, també s’ha posat un punt nou de recollida de taps de plàstics. Fins ara a Calella hi havia dos punts de recollida de taps: un a l’escola Minerva i l’altra al Mercat Municipal i s’ha instal·lat un altre a la Fàbrica Llobet-Guri. La Fundació El Maresme, també s’encarregarà de la recollida de taps de plàstic.
D’altra banda, ara els contenidors aixafa-llaunes distribuïts pel municipi, ara, també recolliran les piles usades. Igualment, les piles també és poden dur, com fins ara, a les mini-deixalleries de piles, així com a la deixalleria mòbil o a la fixa.