L’Ajuntament de Lloret aprova el protocol per la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha aprovat, amb el vistiplau dels sindicats, un protocol d’actuació per a la prevenció i abordatge de l’assetjament psicològic, sexual i per raó de sexe. Aquest document defineix amb exemples el que s’entén per assetjament d’aquestes tipologies i posa recursos a l’abast, tant per prevenir-lo com per actuar en cas de patir-lo.

Amb aquest protocol l’ajuntament es compromet a difondre el protocol i facilitar oportunitats d’informació i formació per a tots els seus membres, amb l’objectiu de crear una major consciència sobre aquest tema i el coneixement dels drets, obligacions i responsabilitats de cada persona.

D’acord amb això, l’ajuntament declara que l’assetjament psicològic, sexual o per raó de sexe no serà permès ni tolerat sota cap circumstància; que no serà ignorat i serà sancionat amb contundència.

Per aconseguir aquest propòsit, l’ajuntament demana a les persones que evitin aquelles accions, comportaments o actituds de naturalesa sexual, amb connotacions sexuals, que es fan per raó del sexe d’una persona o, en general, totes aquelles que puguin resultar ofensives, humiliants, degradants, molestes, hostils o intimidadores per algú.

Per la regidora de Serveis a la persona, Laura Bertran, es tracta d’un «clar avís per a navegants, on ja no queda dubte que certs comportaments i actituds tenen un nom i que estan penades». Per altra banda, Bertran recorda que amb l’aprovació d’aquest protocol es dóna compliment a la legislació vigent i al Pla Local de Dones de Lloret de Mar.

Edició: José Fernández