ERC de Blanes critica l’aument del peatge de Palafolls

Avui es confirma l’engany del Conseller Nadal als ciutadans, avui es comprova que la proposta de desdoblament per l’entorn del Vilar i Sant Daniel comporta un injust augment del peatge de Palafolls de 0,71 a 0,96 un increment del 35%, més 40 de les antigues pessetes, una veritable vergonya.

On són avui els Pep Riera, els naturalistes de Girona, els alcaldes del moment de Tordera Juan Carles i de Blanes Josep Marigó, i la resta de partits que van criminalitzar la nostra proposta?

Saben vostès quant recapta Abertis per l’autopista del Maresme des de Vilassar a Palafolls ? en un any 70 millions d’euros. Dades de 2008.

Es confirma que aquesta ampliació es carrega part del PEIN dels Prats d’En Gai, i la poca sensibilitat per les persones, augment del peatge, i sense el carril bici i de vianants.

S’acaba una obra que queda penjada aquí per molts anys amb les greus conseqüències de seguretat, no tenim desdoblament de la N-II i no se sap fins quant. Denunciem a més que la carretera fins a Lloret anunciada pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques comporta un augment amagat de més peatge, l’obra la fa Abertis, i recobrarà els diners amb l’augment suposat de més trànsit i més recaptació, però sinó fos eixís, la Generalitat garanteix l’equilibri econòmic, o sigui la Generalitat pagarà si no augmenta el trànsit.

Lamentem un cop més tenir raó amb els fets consumats. Vam defensar desdoblar per Tordera i avui tindríem fet  el desdoblament de la N-II fins a Maçanet i sense peatge. La proposta d’ERC convertia en N-II l’allargament de l’autopista, l’Estat ho podia fer perquè era molt més econòmica la proposta.

Demanem:

1.- Un acord real de bonificacions del peatges pels ciutadans afectats del territori, i que l’augment no és produeixi fins que estiguin en vigor les bonificacions.

2.- Recuperar el carril bici i de vianants el més aviat possible.

3.- Reconsiderar la prioritat del vial cap a Lloret i prioritzar el tramvia de la Baixa Tordera, projecte molt més eficient que la proposta de carretera, amb menys diners podríem tenir molt ràpidament el Tramvia.

4.- Exigir la màxima rapidesa de la construcció del desdoblament de la N-II fins a Maçanet, per evitar els problemes de congestió que es generaran.