L’Ajuntament i l’editorial Efadós van signar ahir a la tarda un conveni per a la cessió de la col·lecció de fotografies digitalitzades amb motiu de l’edició del llibre «L’Abans: Malgrat de Mar. Recull gràfic (1862-1970)» a l’Arxiu Municipal.
D’aquesta manera, Malgrat incrementa el seu fons fotogràfic amb 3.543 fotografies més, que han estat cedides per 250 famílies per a l’edició d’aquest llibre, que parla de la gent, la manera de viure, els costums, les tradicions, les festes, així com també en els paisatges, els edificis i els monuments més emblemàtics de Malgrat.
L’alcaldessa, Conxita Campoy, i l’editor d’Efadós, Jaume Campderrós, van formalitzar ahir a la tarda l’acord amb la signatura d’un conveni que estableix la cessió de la col·lecció de 3.543 fotografies digitalitzades que apareixen al llibre «L’Abans: Malgrat de Mar. Recull gràfic (1862-1970)».
Unes 250 famílies malgratenques han cedit aquestes imatges dels seus àlbums particulars per a l’edició del llibre col·leccionable i alhora perquè aquestes passin a l’Arxiu Municipal del poble, on podran ser consultades per tothom.
Per altra part, unes 1.100 persones han seguit el col·leccionable «L’Abans: Malgrat de Mar. Recull gràfic (1862-1970)» de Núria Arís, Sònia Garangou i Joan Piña, i editat per Efadós. L’obra ha comptat amb el suport d’un equip –anomenat Consell Assessor– de malgratencs, coneixedors de la història local: Carme Aubanell Serra, Vicenç Bayarri Costa, Pere Bou Torrent, Joaquim Colomé Alsina, Lluís Coll Perxachs, Josep M. Crosas Malleu, Salvador Forroll Soler, Magí Freixas Rimbau, Carles Garriga Martorell, Roser Itxart Pascual, Dolors Noguer Dalmau i Fabio Valbonesi Prieto. / Edició: JFG / Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar