L’Ajuntament de Lloret de Mar va adjudicar definitivament ahir en sessió plenària la construcció de la piscina olímpica a l’empresa UTE OHL & ARIDS VILANNA SL per 9,5 milions d’euros. Aquest punt del ple es va aprovar després que, durant el període d’exposició pública, no s’hagi presentat cap al·legació.
Segons un comunicat de la institució, durant aquest mes es realitzarà la delimitació perimetral de la zona i al setembre, un cop finalitzada l’època de màxima afluència turística, s’iniciaran les obres de construcció. El regidor de Noves Infraestructures, Romà Codina, afirma que «després que la població de Lloret faci 25 anys que reclama la piscina, nosaltres hem aconseguit que sigui una realitat i això ens fa molta il·lusió».
Cal recordar que el pressupost inicial de la piscina era de 12,7 milions d’euros, IVA inclós, però UTE OHL & ARIDS VILANNA SL, una empresa consolidada i amb experiència en instal·lacions esportives, ha ofertat fer l’obra per 9,5 milions d’euros, el que representa una rebaixa de més de 3 milions d’euros (un 25%). Del total de 23 empreses que es van presentar al concurs, UTE OHL & ARIDS VILANNA SL també és la que va aconseguir millor valoració en aspectes com la gestió de residus i reducció de l’impacte sobre l’entorn, o en el termini d’execució de l’obra.
Construir l’equipament en 18 mesos
En aquest sentit, s’ha compromés a construir l’equipament en 18 mesos, per tant, la piscina olímpica podria entrar en funcionament durant el primer semestre de l’any 2012.
La situació econòmica de crisi global va fer que es replantegés aquest projecte i s’apostés per fer-lo en diferents fases. En aquesta primera fase es construirà la piscina olímpica de 50 metres de llargada i 25 metres d’amplada, els vestidors, el bar-cafeteria i una sala de fitness de 290 m2. L’equipament tindrà dues passarel·les mòbils, el que permetrà disposar alhora de tres piscines de 25 metres, una de les quals amb fons mòbil per adaptar-la a fer-hi aquagym o cursos de natació per a nadons.
La piscina podrà acollir totes les modalitats esportives d’aigua exceptuant les competicions oficials de natació sincronitzada. No obstant, sí que es podran acollir tant entrenaments com estades esportives de natació sincronitzada. L’altra fase que es contemplarà més endavant és la construcció de més sales de fitness i sales de rem. Amb aquesta important aposta s’aconsegueix tant cobrir les demandes de la població com atraure a la vila tota una sèrie de modalitats esportives vinculades a l’aigua i que han d’acabar de projectar la marca «Lloret Vila Esportiva».