El Consell Comarcal de la Selva ha acollit la presentació del balanç de les dades de residus municipals 2023 de l’Agència de Residus de Catalunya. La presentació s’ha fet aquest dimarts 23 de juliol al matí a la seu del Consell, a Santa Coloma de Farners.
Estem a WHASTAPP. Clica en aquest enllaç per seguir-nos i activa les notificacions
Tal com ha explicat el mateix director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire, la tria del lloc no ha sigut atzarosa, i és que s’ha escollit la comarca de la Selva per fer un reconeixement a la “positiva evolució”.
Peraire ha declarat que «hem fet la presentació nacional aquí a la Selva perquè és molt important que els municipis i les comarques facin una evolució positiva amb les seves dades. La comarca de la Selva, en una bona quantitat dels seus municipis, ha fet, els últims temps, una evolució molt positiva en l’àmbit de la recollida selectiva i hem volgut reconèixer aquesta evolució».
Nora, una eina clau a la comarca
A l’acte de presentació del balanç també hi han assistit el president del Consell, Martí Pujals, i l’alcaldessa de Santa Coloma, Carme Salamaña. D’una banda, Pujals ha destacat que des de l’ens comarcal «som una administració que compleix amb les prescripcioons de l’ARC: ells posen la música i nosaltres ballem».
A més, també ha subratllat la importància de l’empresa comarcal de gestió de residus NORA, que actualment presta servei a 19 municipis selvatans. «És una eina que creiem que ha sigut clau perquè ens permet ser flexibles i adaptar-nos a les necessitats de cada municipi».
El president del Consell de la Selva ha assenyalat que si el 2013 la taxa de recollida selectiva de residus era del 30,85%, aquest 2023 ha crescut fins al 50,4%.
🗣️Isaac Peraire Soler, el director de l’agència de residus de Catalunya, ha presentat aquest matí els resultats del balanç de la gestió dels residus municipals corresponent a l’any 2023 a la seu del Consell Comarcal de la Selva.
👀👉🏼Descobreix la notícia: https://t.co/s2RGs4EG3I pic.twitter.com/msFn50GAD7
— Canal Ajuntament (@CanalAjuntament) July 23, 2024
Per la seva banda, l’alcaldessa Carme Salamaña ha destacat que les dades de Santa Coloma són «boníssimes», fent èmfasi que el sistema de recollida porta a porta es va implantar a l’octubre. Així, ha assegurat que la capital de la selva està en el «bon camí» però que «cal seguir treballant». De fet, Santa Coloma, en 10 anys ha passat del 49,53% de recollida selectiva al 85,05%. Salamaña ha marcat l’objectiu del 90% per assolir en els pròxims anys.
Estem a TELEGRAM. Clica aquí t.me/blanesaldia i segueix-nos
L’ARC té el còmput de les dades dels residus municipals des de l’any 2000. En aquestes més de dues dècades, la majoria de municipis de la Selva han experimentat un augment pel que fa al percentatge de recollida selectiva.
En primera instància, segons el balanç del 2023, queda Sant Julià del Llor i Bonmatí amb un 91,19%. Per darrere queden Breda (89,56%), Anglès (88,99%) i Sant Hilari Sacalm (87,43%). En canvi, a la cua queden els municipis de Blanes (41,95%), Fogars de la Selva (41,34%), Lloret de Mar (33,51%) i Maçanet de la Selva (20,09%).
Amb tot, el director de l’’Agència de Residus, Isaac Peraire, fet una crida a continuar treballant per implantar models de recollida d’alta eficiència.