Comença la instal·lació del mòdul de suport al CAP Blanes-2 per a l’atenció de pacients Covid-19

Departament de Salut

Aquest dilluns han començat els treballs d’arranjament del terreny i d’instal·lació del mòdul de suport al Centre d’Atenció Primària (CAP) Blanes-2. L’equipament s’ha habilitat en un espai adjacent al centre de salut i amb accés des del carrer Ernest Lluch.

Els treballs d’adequació i muntatge s’allargaran uns dies i abans no pugui entrar en funcionament caldrà també realitzar la connexió al subministrament elèctric i informàtic, així com la instal·lació del mobiliari.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

El mòdul té l’objectiu de traslladar l’activitat relacionada amb el coronavirus fora del CAP, com ara la realització de proves PCR i l’atenció als pacients amb simptomatologia respiratòria sospitosa de COVID. Així, es podran crear dobles circuits per tal de garantir una major seguretat per als professionals i pacients dels centres.

El mòdul del CAP Blanes-2 és de 45 metres quadrats i compta amb una consulta respiratòria, dos punts per a la realització de proves PCR i un espai d’atenció al pacient. A la Regió Sanitària Girona estan planificats 15 mòduls de suport a l’atenció primària, amb una durada mínima de divuit mesos i un cost mitjà d’uns 70.000 euros. D’aquests, n’hi ha 7 en funcionament, 6 en procés de completar la instal·lació i 2 de pendents. El de Blanes és un dels cinc nous espais desplegats a la regió durant el més de maig, instal·lats a Figueres, Girona i Tordera.

Així doncs, els 7 mòduls ja operatius a dia d’avui són els del CAP Cassà de la Selva; CAP Ernest Lluch de Figueres, CAP Banyoles, CAP Roses, CAP Moisès Broggi de l’Escala, CAP Llagostera i CAP Pineda de Mar. Paral·lelament s’està completant la instal·lació de 6 mòduls més al CAP Alfons Moré i Paretas de Salt; CAP Can Gibert del Pla i CAP Dr. Joan Vilaplana de Girona; CAP Josep Masdevall de Figueres; CAP Tordera i CAP Blanes-2. Quedaran pendents els dos últims mòduls de suport al CAP Canet de Mar i Sant Feliu de Guíxols, ambdós previstos entre finals de maig i principis de juny.

El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’atenció primària, amb l’ objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla compta amb una inversió global a tot Catalunya de gairebé 300 milions d’euros fins al 2022. Té l’objectiu de millorar l’accessibilitat i els processos, augmentar la resolució i avançar en l’atenció a la cronicitat.