El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani, ha visitat el matí d’avui dimecres la ciutat de Blanes, on ha volgut conèixer de primera mà diverses experiències del seu àmbit d’actuació, sobretot pel que fa a temes d’ocupació i atenció a les persones.
També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos: t.me/blanesaldia
La jornada ha començat a l’Ajuntament de Blanes, on ha estat rebut per l’alcalde, Àngel Canosa, i el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell. Acompanyava al conseller la directora dels Serveis Territorials del departament a Girona, Marta Casacuberta, i també han participat al llarg de la jornada els regidors de govern Rosa Aladern i Albert Sanz, així com les portaveus de sengles grups polítics municipals: Pepa Celaya i Mònica Rabassa.
Primer s’ha fet una recepció oficial al Despatx d’Alcaldia, i en aquest sentit l’alcalde ha recordat la seva anterior visita a Blanes, l’abril de l’any passat, quan va signar per primera vegada el Llibre d’Honor de l’Ajuntament, un escrit al qual el conseller ha afegit una post-data per actualitzar el motiu de la seva presència.
L’ha seguit una reunió de treball on s’han tractat diverses experiències empresarials i socials, relacionades amb la ocupació i l’atenció a la ciutadania que destaquen al municipi. Així, s’ha parlat del projecte de Treball als Barris i el Programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local que s’està fent a Blanes i del Pla d’Impuls de la Col·laboració Publico-privada del Departament de Promoció de la Ciutat del consistori blanenc, així com la implicació de l’Ajuntament de Blanes en els projectes de futur de les empreses Nylstar i TMCOMAS.
Visita a la factoria Nylstar
Posteriorment la visita institucional ha continuat amb sengles visites a dues destacades empreses de la ciutat. Primer s’ha conegut de primera mà la situació actual de l’empresa Nylstar, que està adaptant-se als nous temps amb diversos projectes. Abans de mantenir una reunió tant amb la direcció de l’empresa com amb el comitè d’empresa, el conseller i l’alcalde han pogut comprovar com s’elabora un nou teixit per fabricar mascaretes d’usar i reciclar, que frenin els residus i contribueixen a regenerar el medi ambient.
El què proposa la factoria blanenca és donar la volta al mercat de les mascaretes amb un servei integral que comença amb la venda del seu model i acaba amb la seva recollida i reciclatge. Això és perquè, a diferència de la gran majoria de mascaretes, les que es fan a la factoria blanenca no inclouen microplàstics i, per tant, no deixen cap empremta mediambiental.
S’anomenen mascaretes higièniques reutilitzables ‘Meryl Skinlife Force’, que compta amb una tecnologia pròpia centrada en l’ús de ions de plata a la matriu del teixit. Aquest fet diferencial inhibeix la proliferació de bactèries, virus i fongs. De fet, a l’arribada a la factoria el seu mateix director s’ha encarregat de repartir a tots els convidats i convidades una mostra d’aquesta mascareta, que es pot rentar fins a 100 cops sense que perdi les seves propietats, per tant compta amb una vida mitjana d’uns tres mesos.
Després de visitar la factoria, s’han mantingut sengles reunions amb la direcció i els representants dels treballadors. A la primera han assistit el president executiu Alfons Cirera; el director de Nylstar, Esteve Soy; i el CEO Leitat (Laboratori Economia Nateo), Juan Parra; i a la segona el president del Comitè d’Empresa, Pedro Charles; el secretari del comitè, Juanjosé Rodríguez (USOC); i els delegats sindicals d’USOC i UGT, Carlos Caballero i Alfredo Rull, respectivament.
Visita a l’empresa TMComas i ComasTech
El darrer tram de la visita institucional a Blanes ha estat TMComas i ComasTech, on la comitiva oficial ha estat rebuda per Llorenç Comas, CEO de TMComas; Georgina Comas i Llorenç Comas, tots dos adjunts a gerència; i Raimond Franch, director de ComasTech. El Centre Politècnic Comas (COMASTECH) és un centre de formació vocacional integral altament especialitat en els àmbits de la mecànica i la mecatrònica.
Abasta totes les etapes de la vida professional mitjançant tres programes: Formació Inicial Reglada (cicles formatius d’FP dual), Formació pel Treball i Formació Continuada. Amb aquest programa formatiu els seus alumnes poden accedir a dues titulacions en tres anys, i un programa amb el 80% d’hores pràctiques amb seguiment personalitzat que possibilita al 100% dels aprenents accedir a una sortida laboral gràcies a la modalitat dual.
Per la seva banda, TMComas està especialitzat en mecànica de precisió, laser cladding, projecció tèrmica i coixinets antifricció. Fundada l’any 1954, Tallers Comas han estat pioners en recobriments d’alta tecnologia mitjançant projecció tèrmica, en especial des de l’any 1979. La visita institucional del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies ha finalitzat a quarts de dues de la tarda, amb el compromís de seguir de prop l’evolució de tots els projectes que s’estan treballant a Blanes.
Fotos: Ajuntament de Blanes