Amb la monografia dedicada a Vidreres, Formiga ha volgut donar a conèixer una visió general i sintetitzada dels fets més rellevants que han passat en el municipi al llarg de la història. S’hi exposen aspectes naturals, històrics, polítics, les seves festes, els seus monuments i molts altres aspectes de la vitalitat dels seus habitants.
La presentació del llibre va anar a càrrec de Jordi Camps, alcalde de Vidreres; Genoveva Mor, regidora de Cultura i Ensenyament de l’Ajuntament de Vidreres; Josep Fages, director de l’Àrea de Negoci de “la Caixa” a la Selva Marítima; Joan Llinàs, president del Centre d’Estudis Selvatans; Josep Formiga, autor del llibre, i Joan Domènech, director de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona».
Vidreres
El terme municipal de Vidreres està situat a la part est de la comarca de la Selva, a la zona més planera, que s’anomena el Pla de Vidreres. Limita amb Sils, amb Caldes de Malavella, amb Tossa de Mar, amb Maçanet de la Selva i amb Lloret de Mar.
Al llarg de gairebé quaranta capítols, Formiga ha anat resseguint els trets identitaris d’aquesta població, i s’ha aturat a analitzar aspectes com són ara l’entorn natural, el patrimoni, l’ensenyament, els sectors econòmics, l’esport, i les tradicions populars.
L’autor
Josep Formiga Bosch (Girona, 1967). Llicenciat en administració i direcció d’empreses per la Universitat de Girona i diplomat en ciències empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha publicat articles a la revista local El Rec Clar i a la comarcal Quaderns de la Selva.