Coincidint amb la segona quinzena de setembre, quan finalitza el Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme a les platges de Blanes, arriba el moment de fer balanç de la temporada.
També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos: t.me/blanesaldia
Va començar el passat 20 de juny i no cal dir que enguany, com a la resta del país, ha vingut marcada per les estrictes mesures de seguretat per la COVID que s’han hagut d’implementar en tots els nivells de l’atenció que es fa en aquest servei: tant pel que fa als usuaris de les platges com pels mateixos socorristes aquàtics.
Durant tres mesos –des de mitjans de juny fins a mitjans de setembre- s’ha donat servei a les tres principals platges de Blanes (Cala Bona, Blanes Centre i S’Abanell) amb un total de 25 socorristes aquàtics sota control directe de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes. Els homes i dones que s’han encarregat de la vigilància, salvament i socorrisme han estat actuant arreu dels tres quilòmetres de platja del municipi, on també hi ha tres llocs de socors, un per cadascuna de les tres platges.
1.164 assistències al llarg de tres mesos
A l’hora de fer balanç, la suma de totes les assistències sanitàries realitzades és de 1.164, un centenar menys de les que es van fer l’any 2019, quan es van fer 1.263 assistències. D’aquest total, la major part corresponen a picades de meduses, amb un total parcial de 839, quan en canvi l’any passat van ser la meitat: 440 assistències sanitàries per picades de medusa.
La resta de les intervencions realitzades pels socorristes aquàtics han estat majoritàriament el què s’anomena ‘assistències de baixa intensitat’, perquè són atencions de caràcter lleu. Intervencions com ara cops, rascades i ferides que no tenien cap conseqüència greu. En aquest sentit, també són remarcables el nombre de trasllats que s’han hagut de fer a centres hospitalaris, que han baixat considerablement en relació al 2019: aquest 2020 han estat 14, i l’any passat 36.