L’Ajuntament de Tossa de Mar ha iniciat durant el mes de maig una prova pilot mitjançant la qual vol afavorir la integració dels treballs de delimitació de la zona de bany amb la millora de la biodiversitat marina.
Es tracta de la instal·lació de diversos biòtops de formes irregulars i semiesfèriques, d’entre 500 i 1.500kg, que permeten la fixació al fons marí de les boies que delimiten la zona reservada al bany. Aquests elements, substitueixen els clàssics de formigó i estan dotats de diverses cavitats en la seva estructura, que poden servir com a potencials zones de refugi de fauna marina. Les seves característiques permeten una ràpida integració en l’entorn submarí i la seva colonització per part d’espècies marines.
Els nous elements s’han ubicat a Cala Giverola i a la Mar Menuda. Aquests espais presenten herbassars de posidònia consolidats, que actuen com a factors de dinamització i enriquiment de l’ecosistema litoral i, conseqüentment, com a important atractiu per a l’activitat de submarinisme a Tossa.
Aquesta actuació s’inclou en un projecte municipal que engloba diferents actuacions pel foment, seguiment, recerca i descoberta de la biodiversitat marina al conjunt de les platges i cales de Tossa.