Amb aquest exercici s’han posat a prova tant el Pla d’autoprotecció com el Pla interior de contingència del port de Blanes. Així mateix, s’ha pogut comprovar com s’integren aquests dos plans amb el Pla Especial d’Emergències per Contaminació d’Aigües Marines (CAMCAT). El simulacre també ha servit per comprovar la comunicació i la coordinació entre els mitjans que han actuat.
Un cop detectat l’incident, el Club Vela ha donat avís al telèfon d’emergències112, a l’Autoritat Portuària i a la Policia Local. El C. V. Blanes també ha avisat al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, depenent de la Direcció General de Protecció Civil, i s’han activat els protocols d’actuació del port.
Barreres absorbents
Els mariners del Club Vela Blanes ajudats pel personal de l’Autoritat Portuària han col·locat les barreres absorbents per iniciar la contenció del vessament, encerclant l’embarcació afectada pel vessament.Bombers de la Generalitat han controlat l’evolució del vessament per tal de garantir que els gasos que s’han després del vessament no afectessin ni a les persones ni a les embarcacions més pròximes a la zona.
Diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local han procedit a controlar els accessos terrestres, establint els perímetres de les zones de seguretat i mantenint lliures les vies d’evacuació.
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre sense que hagi calgut activar el Pla Especial d’Emergències per Contaminació d’Aigües Marines (CAMCAT).
Aquest simulacre ha comptat amb la participació de diferents grups d’intervenció i institucions com ara els Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Protecció Civil de Blanes, Club Vela Blanes, Ports de la Generalitat, Ajuntament de Blanes i tècnics de Protecció Civil de la Generalitat.